Budapest

Balkáni forróságot hoz a PONT Fesztivál

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.12 | 10:18

Az április 13-14-i hétvégén felpörög a Várkert Bazár. Koncertek, busók, kiállítások a Várnegyedben!

A Hangvető és a Budapesti Tavaszi Fesztivál felpörgeti az eseményeket ezen a hűvösnek ígérkező tavaszi hétvégén. A közös értékek és a sokszínűség fogja jellemezni a Várnegyedet: április 12-én télűző busók bukkannak fel a patinás helyszínen, akik maszkjának másolatait a látogatók is elkészíthetik, ha épen nem árnyszínház-bábot alkotnának inkább.

 

View this post on Instagram

 

Nézzétek meg a teljes programot a pontfesztival.hu oldalon! #pontfesztival #btf2019 #balkan #miacsoda

A post shared by Hangveto (@hangvetoig) on

A napközben ingyenesen látogatható rendezvényen  a bolgár szőnyegszövés és a hímzés rejtelmeibe is bele pillanthatunk, de díszíthetünk tojást és mézeskalácsot, illetve a Balkán meséivel, a dobolással és még a kóló tánclépéseivel is lesz lehetőség megismerkedni.

Gryllus Vilmos és a Hangoló Zeneterápia is fülön fog, akárcsak az albánok szívből jövő, többszólamú éneklése, de a bolgár népzene, a román dojna, valamint a kalus rítus sem hagy érintetlenül.

A szombat este az Albanian Iso-Polyphonic Choir-é, akik mellé Herczku Ágnes, Bognár Szilvia és Nikola Parov egy bolgár színvilágú műsorral készül. Vasárnap Balogh Kálmán élteti a román hagyományok közül a dojnát és a kalusárt. Ez utóbbiban a Fitos Dezső Társulat táncosai lesznek a világhírű cimbalomművész segítségére.

Az UNESCO-s értékekből szemezgető rendezvényről további információ itt szerezhető.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló