Budapest

Jó, ha tudod: most így nem fog közlekedni a 3-as metró

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.05.22 | 18:12

A hétvégi napokon is tartanak a felújításhoz kapcsolódó munkák a 3-as metró alagútjában és állomásain, ezért hétvégente csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közleménye szerint a Göncz Árpád városközpontnál a metrószerelvények az Újpest központ irányú peronhoz érkeznek, és onnan is indulnak vissza. A könnyebb átszállásért az aluljáróban lévő mozgólépcsők haladási iránya megváltozott: az északi mozgólépcsőt a metrótól a metrópótló buszok felé, a déli mozgólépcsőt az ellenkező irányba lehet használni. A belváros felé tartó metrópótló buszra a Váci úton, a felüljáró mellett lehet felszállni – írták.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a közúton közlekedők nehezebben juthatnak el úti céljukhoz, különösen azok, akik az északi városrészek felől, a Váci úton közelítik meg a belvárost. A Göncz Árpád városközpontnál, valamint a Váci út és Dózsa György út kereszteződésénél megváltozik a forgalmi rend.
A BKK arra kéri a közlekedőket, hogy a következő hetekben ne megszokásból közlekedjenek a fővárosban, mivel több változásra kell készülni a metrópótlás újabb üteme miatt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló