Budapest

Újragondolják a Batthyány teret, az autósok nem fognak örülni

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2021.06.04 | 17:18

Új végállomási forgalmi rendet vezetnek be a Batthyány téren, ennek köszönhetően a gyalogosok igényeit jobban szem előtt tartó és zöldebb környezet születik az I. kerület jelentős közösségi közlekedési csomópontján - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

A Batthyány tér szombaton kezdődő átalakításának célja, hogy a kerületi önkormányzattal együttműködve olyan közterület jöjjön létre, amely kedvez a gyalogosoknak. Csökken a buszok által elfoglalt terület mérete, így a járdák és a zöldterületek növelésével a mostaninál gyalogosbarátabb lesz a környezet.

A kerület a zöldfelületek felújítását júniusban elvégzi el, majd – várhatóan júliusban – új szelektív hulladékgyűjtőket és felújított padokat helyez ki. A forgalmi rend átalakításának következtében felszabaduló, a Dunával párhuzamos, Fő utca felőli szervizúton pedig újabb rendezett, virágokkal borított gyalogos területet alakít ki az önkormányzat.

A BKK közleménye szerint az új forgalmi rendet két ütemben vezetik be. Az építési munkákat június 5. és 8. között végzik el, ez idő alatt lezárják a Dunával párhuzamos szervizutakat, az autóbuszok fel- és leszállóhelye pedig ideiglenesen megváltozik. A végleges végállomási forgalmi rend június 9-én lép életbe.

A közúti forgalmi rend is megváltozik majd. Június 8-án 8 órától a Bem rakpart felől megszűnik a Fő utca irányába a balra kanyarodási lehetőség. A tér déli útpályájának egyirányúsítása is megváltozik: a Fő utca felől csak a BKK-járatok és a taxik hajthatnak be.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló