Budapest

Utcabállal indul a Francia Intézet nyári szezonja

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.07 | 13:10

Július 13-án indul a buli!

Francia hullámok címmel hirdette meg idén a vízpartokhoz kötődő nyári programját a Budapesti Francia Intézet, amely a francia nemzeti ünnephez kötődő nyári utcabállal indítja a szezont július 13-án.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Francia Intézet (@franciaintezet) on

A Francia Intézet vízivárosi épülete elé meghirdetett utcabál ezúttal szakít a hagyományokkal – ígéri az intézet által az MTI-hez eljuttatott közlemény. A francia kötődésű fellépők mellett a magyar Bélaműhely hangszerkészítő workshopjával és karmesterjátékával színesíti a programot. Este a Hét Hat Club zenekara ötvözi a Balkán és Erdély zenei világát a francia sanzonéval, majd az utcabált éjszakába hajló bakelitlemezes buli zárja, Dj Cyborg Templar a mai francia elektronikus zenék mellett jazzt, soult, funkot is mixel.

A Francia Hullám programsorozatnak a Római-parti Fellini Kultúrbisztró ad otthont. A július 10-én kezdődő vízi mozi (a Vízhatás című romantikus vígjáték) főszereplője természetesen a víz, de a nyitófilm előtt még egy új punk-jazz trió, a Kinetic Erotic koncertjévél is várják a nézőket. A Cannes-ban díjazott Vízhatásban a negyvenes darukezelő, Samir őrülten belehabarodik egy nőbe. Megtudja, hogy Agathe úszóoktató, ezért beiratkozik egy tanfolyamra, holott tökéletesen úszik.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló