Budapest

Jön a mexikói halottak napja: koponyák ünnepe a VII. kerületben

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.26 | 15:48

Virágok ezrei, festett koponyák és mexikói oltár is a díszletben.

Október 31-én szombaton 18 órától az amerikaitól teljesen eltérő, mexikói stílusú halloweeni bulit tartanak a Dohány utcai Neverlandben. A Día de Muertos a mexikói halottak napja, ami a közép-amerikai országban az élet ünnepe is egyben. Az emberek ilyenkor poénos formában kifestik magukat, megemlékeznek a boldog pillanatokra, a budapesti szórakozóhelyen pedig ezt az életérzést szeretnék átadni a vendégeknek. A díszlet több ezer virágból és festett koponyákból áll majd, a belépés pedig csak beöltözve lesz engedélyezett. A jó hangulat mellett a biztonság is garantált, hiszen a megfelelő óvintézkedések betartása mellett készülnek a szervezők az eseményre.

Fotó: Fer Gomez

Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a halloweeni bulik, de ezek jellemzően az amerikai tradíciók szerint zajlanak. Josep Zara, a Neverland tulajdonosa többször is járt Mexikóban, tőle ered az ötlet, hogy csavarnak egyet a történeten, és mexikói stílusban bonyolítják le az idei Halloweent.

A Día de Muertos, vagyis a Koponyák ünnepe Mexikó talán legizgalmasabb – és több ezer évre visszanyúló – ünnepe, mely egyre inkább beférkőzik az USA-ba és Európába is. A hagyományok szerint a közép-amerikai államban ez az élet ünnepe is egyben, amikor az emberek fesztivál jelleggel minél színesebben festik ki magukat, és együtt ünneplik a legszebb pillanataikat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló