Budapest

Totális káosz a Keletiben, teljesen leállt a pályaudvar – frissítve: ez lesz pénteken

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.16 | 17:45

A Keleti Pályaudvar nem indít és nem is fogad vonatokat.

A Keleti Pályaudvar biztosítóberendezése nem működik, ezért jelenleg nem indítanak és nem is fogadnak vonatokat – írja a MÁV a weboldalán. Ha olyan balszerencsés lennél, hogy innen mennél valahová, akkor ezzel kell számolnod:

  • A Budapest–Hatvan–Miskolc, a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalról a vonatok Rákosig közlekednek és onnan indulnak, jelentős késéssel. A Keleti pályaudvarról Kőbánya felső érintésével Rákosig és vissza pótlóbuszok szállítják az utasokat.
  • A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalról a vonatok Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak.
  • A Budapest–Kelebia vonalról a vonatok Ferencvárosig közlekednek és onnan indulnak.  A vonatok jelentősen hosszabb menetidővel közlekednek, az elővárosi vonatoknál járatkimaradásokkal is számolni kell.

A BKK elfogadja a vasúti jegyeket és bérleteket

az M4-es metrón a Keleti pályaudvar és Kelenföld között, az M2-es metrón a Keleti és az Örs vezér tere között, a H8-as HÉV-en az Örs vezér tere és Gödöllő között, továbbá az 1-es villamoson a Puskás Ferenc stadion és Kelenföld vasútállomás között, továbbá a 97E, 169E buszjáratokon az Örs vezér tere és Rákos vasútállomás között. (Az autóbuszok a menetrendtől eltérően Rákos vasútállomás elnevezésű megállóban is megállnak). A BKK 161E buszjáratán is érvényesek a vasúti jegyek, bérletek. Az autóbusz a menetrendtől eltérően Rákoscsaba felé

megáll a Fővárosi Kertészet elnevezésű megállóhelynél,

Örs vezér tere fel pedig Rákos vasútállomásnál. A vonatpótló buszok a Keleti pályaudvar melletti 30-as autóbusz végállomásától indulnak, Kőbánya felsőnél az Albertirsai útnál állnak meg, Rákosnál pedig a BKK megállóban. Rákos vasútállomáson az autóbuszok utascserét követően egyből indulnak vissza a Keleti pályaudvar felé.

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalra érvényes jegyeket

és bérleteket a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon is elfogadják utazásra. A Budapest–Szolnok közötti IC vonatok felármentesen igénybe vehetők, a szabadon maradt ülőhelyeket foglalhatják el utasok.

Frissítés:

A korlátozások előreláthatóan péntek napközben is érvényben maradnak. Azonban ez késő este, éjszaka válik biztossá a meghibásodás mértékétől függően. Javasoljuk utasainknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak a MÁVINFORM Facebook oldalán és a MÁV honlapján, ahol folyamatosan frissülnek a vasúti hírek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló