Időjárás

Változás jön hamarosan hazánkban: erre kell készülnöd

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.18 | 11:48

A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Kedd

Általában többórás napsütésre számíthatunk, de a Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak. Számottevő csapadék nem alakul ki. Délutánig erős marad az északnyugati szél, majd mérséklődik a légmozgás. +5 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Szerda

Hajnalra ködfoltok képződnek, melyek a reggel folyamán feloszlanak. Ezt követően változóan rétegfelhős idő valószínű, csapadék nélkül. A délnyugati szél megélénkül. +5, +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök

Hidegfront okoz erősen felhős időt, illetve délutántól záporokat, majd hózáporokat. A Tiszántúlon tartósabb hóesés is lehet. Megerősödik az északnyugati szél. Egyelőre marad a +5 fok körüli maximum.

Péntek

Többfelé erős, olykor már viharos északnyugati szélre van kilátás. Hózápor elszórtan fordul elő. Reggel -5, délután már csak +2°C körül alakulhat a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló