Időjárás

Visszatér a vihar – Vigyázzon a volán mögött!

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.06 | 08:15

rainydaydrive_1

Fotó: Freepik

A pára- és ködfoltok feloszlását követően általában gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, az északkeleti, keleti tájakon több lehet a felhőzet. Helyenként valószínű zápor.

Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon megélénkül, melyhez helyenként erős lökések társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű – írja a hungaromet.

A közlekedésben a reggeli ködfoltok, valamint a záporok, zivatarok területén hirtelen és jelentősen csökken a látástávolság, a csúszós útburkolaton pedig megnő a féktávolság. A napsütés elvakíthatja vezetés közben, ezt megelőzendő, szükség esetére tartson magánál napszemüveget. Az élénk széllökések csökkentik a menetstabilitást.

A megnövekedett reakcióidő, a lassult reflexek, a tompaság, a figyelmetlenség, a szétszórtság és az ingerlékenység tovább fokozza a balesetveszélyt. Ha úgy érzi, hogy tompulnak a reflexei, húzza le az ablakot és engedjen be friss levegőt a járműbe. Körültekintően vezessen, hagyjon nagyobb követési távolságot! Álmosan, fáradtan ne üljön a volán mögé!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló