Időjárás

Gusztustalan időnk lesz a héten

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.07 | 14:48

Hózáporok és fagyos reggeli időjárás várható a héten.

Továbbra is hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg áramlik fölénk, úgyhogy a hét első felében biztosan nem érkezik meg az igazi tavasz. Hétfőn napközben kevés helyen várható hosszabb napos időjárás. Elszórtan délen, délkeleten fordulhat elő hószállingózás, gyenge hózápor, illetve jelentéktelen havas eső. A Dunántúlon, valamint északkeleten többfelé erős lesz az északias szél, de máshol is számítani kell élénk lökésekre. Fagyos lesz a reggel, a minimumok -7 és -1 fok között alakulnak, de a kevésbé felhős fagyzugos helyeken

-8, -10 fok köré is lehűlhet a levegő,

majd napközben 2-7 fokot mérhetünk. Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de egy-egy futó zápor, hózápor csak elszórtan átmenetileg a Tiszántúlon, valamint a déli határhoz közel fordulhat elő. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban újra országszerte fagypont alatti értékeket mérhetünk, a derültebb fagyzugos helyeken ismét -10 fok köré csökkenhet a hőmérséklet. Napközben a legmelegebb órákban 4 és 9 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán változóan napos-felhős időre van kilátás,

elszórtan átmenetileg egy-egy zápor, hózápor is kialakulhat. Élénk, néhol erős lesz az északias szél. A fagyos reggeltől továbbra sem szabadulunk, majd 3-9 fokos délutánra van kilátás. Csütörtöktől szárazabb, de még mindig hideg légtömeg érkezik hazánk fölé, így megszűnnek a záporok, hózáporok, és sok napsütésre van kilátás a hét második felében. Viszont pár fokkal alacsonyabban alakulhatnak a napi maximumok csütörtökön és pénteken, és pénteken helyenként akár erősebb hajnali fagy is előfordulhat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló