Időjárás

Felhők árnyékolják be a napsütést – Itt lehet esőre is számítani

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.14 | 08:15

Hazánk nagy részén derült lesz az ég, azonban a nyugati, délnyugati részeken felhős marad az idő, de reggelre ott is fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet.

Utóbbi tájakon helyenként eső, zápor előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 4 és 10 fok között alakul, de az északi völgyekben és a Nyírségben ennél hidegebb, a tartósan felhős Délnyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal enyhébb lesz a hajnal.

Reggelre a Délnyugat-Dunántúlon is csökken a felhőzet, így ott is, mint másutt napos, gomolyfelhős idő lesz. Délkeleten délután egy-egy futó zápor előfordulhat, ezt leszámítva nem lesz csapadék. A keleties szelet főként az ország északi felén élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között várható.

Szerdán napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7, 12 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb is lehet. A csúcsérték 20 és 25 fok között várható.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.