Időjárás

Kiadták a narancssárga riasztást – Brutális ítéletidő közelít

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.31 | 08:15

Somogy és Baranya vármegyére narancssárga riasztást adott ki a meteorológia.

Délnyugat felől vastagabb felhősáv érkezik, amely szakadozik, gomolyosodik, és emellett is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, amely mellett általában több órára kisüt a nap.

Többfelé, és akár több hullámban várható zápor, zivatar, délután délnyugaton heves zivatar is lehet. A délies szél megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell.

Fotó: 123rf.com

Estig nagyobb számban az ország északkeleti felén zivatarokra kell számítani, amelyeket helyenként felhőszakadás (>25-30 mm), viharos széllökés (60-70 km/h) és jégeső (1-2 cm) kísérhet – közölte a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között valószínű, nyugatról kelet, délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

Pénteken mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló