Időjárás

Jön, jön, jön: A teljes ország területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.05 | 13:18

A zivatarok környezetében feltámadhat a szél.

Hétfőn a nyugati országrészre, keddre a teljes ország területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, várható zivatarok miatt.

Fotó: Pixabay

Hétfőn délnyugat felől egyre nagyobb területen vastagszik meg a felhőzet. Kora estétől dél, délnyugat felől egyre több helyen valószínű eső, záporeső, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, de zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23–29 fok között alakul – írja a Telex.

Kedden is többfelé várható eső, záporeső, zivatar, délnyugatról több hullámban érkezik majd a csapadék. A hevesebb viharokat jégeső, felhőszakadás kísérheti, az élénk szél zivatarok környezetében akár viharossá fokozódhat, a hőmérők pedig mindössze 19–25 fokot fognak mutatni. Északkeleten lesz a leghűvösebb.

Szerdán is velünk maradnak a záporok, zivatarok, de már lényegesen több lesz a napsütés. A zivatarok környezetében feltámadhat a szél. Nagy forróság ezen a napon sem várható, a legmagasabb hőmérsékletek 21–27 fok között ígérkeznek – írja az Időkép.

Csütörtökön Medárd napja van, ha pedig Medárd napján esik, akkor negyven napig esni fog – tartja a népi megfigyelés. Csütörtökön több helyen kell számítani esőre, záporesőre, zivatarra. A keleti, délkeleti szelet néhol élénk, zivatarban erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet 20–28 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos vidékeken lesz a hűvösebb.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló