Időjárás

Ítéletidő Magyarországon: brutális videók arról, hogy tarolt le minket a vihar

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.09 | 20:18

Másodfokú riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt a meteorológiai szolgálat.

Nem túlzás azt mondani, hogy letarolta a vihar az országot. Megdöbbentő videók érkeztek az ország különböző részeiből. Mint az Országos Meteorológiai Szolgálat közölte, az érintett területeken rövid idő alatt akár ötven milliméternél is több eső eshet.

Földcsuszamlás, letört ágak, közúti akadályok, elárasztott települések adnak munkát jelenleg a tűzoltóknak országszerte a hatalmas vihar.

Sok munkát ad a tűzoltóknak a felhőszakadás Baranya és Pest megyében, főként ingatlanokba befolyt víz miatt kérik a tűzoltók segítségét

– beszélt erről korábban az MTI-nek a szóvivőhelyettes.

Pécsett kora délutánig több mint húsz bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére. Főként pincékbe, garázsokba befolyt víz eltávolításához kértek segítséget.

Pest megyében főként Szigetszentmiklóson, Halásztelken és Érden csaknem húsz esetben szintén elsősorban ingatlanokba befolyt víz és kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét.

De nem csak Dunaújvárost mosta el az eső, hanem délután amikor a fővárost újabb zivatargóc érte el Pécs környékét is újabb zivatarok közelítik meg kelet felől.

Közben a mai nap árhullám vonult le tegnap a Rábán az özönvízszerű esőzés következtében. A medertől 200 méterre kiöntött a víz.

A heves zivatarok össze-vissza vonulnak szerte az országban amelyek több helyen rövid idő alatt jelentős csapadékot dobnak le kis területen, sőt apróbb szemű jég társul hozzájuk.

A kora délután beindult villámözönről az időkép gyorsított felvételén lehet ámulni:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.