Időjárás

Megőrül az időjárás: zivatar, szélvihar és kánikula is várható ma

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.01 | 10:21

Az OMSZ első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetéseket adott ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnap a délutáni óráktól ismét aktívvá válik a légkör. Az ország bármely pontján kialakulhat, vagy átvonulhat zivatar, legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység tágabb környezetében. Itt, illetve az északnyugati területeken heves kísérőjelenségek is várhatók: szélvihar, 60-90 kilométer/órás néhol ezt meghaladó lökésekkel, jégeső, akár 2-4 centiméteres jégdarabokkal, és felhőszakadás, amelynek során 20-40 milliméternyi eső is eshet. A késő esti órákra várhatóan fokozatosan megnyugszik a légkör.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Többfelé a zivataroktól függetlenül is megerősödhet a szél. Ezért Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére az erős szél veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Vasárnap az Alföldön továbbra is 27-29 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. Ezért ismét a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adták ki Békés és Csongrád-Csanád megyére. Baranya, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Fejér, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt vasárnapra.

Az országos előrejelzés szerint vasárnap a minimumok 13 és 22, a maximumok 30 és 38 fok között alakulnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló