Időjárás

Ilyen időjárásra számíthatunk augusztus 20-án

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.18 | 18:18

Te hol töltöd az ünnepet?

Pixabay

Hőség és heves zivatar sem valószínű a következő négy napban, így az időjárás várhatóan nem zavarja meg a többnapos ünnepi programsorozatot. Az augusztus 20-ai hosszú hétvégén napsütéses és jellemzően száraz lesz az időjárás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Ebben az időszakban “alapvetően anticiklonális hatások érvényesülnek”, így a napsütés lesz túlsúlyban. Ezt általában csak kevés gomolyfelhő zavarhatja. Pénteken, augusztus 20-án a déli órákban átmeneti időre a felhők jobban összeállhatnak, de ezekből is legfeljebb helyenként alakulhatnak ki záporok, nagyobb eséllyel az északi országrészben. Hajnalban többnyire kissé felhős idő várható, az éjszakai maradványfelhőzet délelőtt feloszlik, és mindenütt kisüt a nap.

Gomolyfelhők képződnek, amelyek a déli órákban összeállhatnak, átmeneti időszakokra akár erősen felhős is lehet az ég. Ezekből ekkor legnagyobb eséllyel az északi megyékben alakulhat ki egy-egy helyen záporeső. Jelentős csapadékmennyiség nem várható. A délután második felében újra csökken a felhőzet. Mérsékelt, változó irányú szél lesz a jellemző, 5-20 kilométer/óra körüli széllökésekkel.

A hőmérséklet hajnalban általában 9-14 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken 7, 8, a vízpartokon, városokban pedig 15, 16 fok is lehet. Augusztus 20-án a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.