Időjárás

Durva dolog vár az országra ma és holnap, kiadták a riasztást

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.26 | 16:48

Nyugat felől esős időjárás érkezik.

A napos időjárás már a múlté: északnyugat felől újra egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A legdélebbi tájakon csak estétől várható felhősödés. Délután előbb az északi megyékben, később a nyugati, délnyugati országrészben is várható eső, zápor, de egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt – írja a met.hu. Csütörtökre eső miatt Vas, Zala és Somogy megyére adtak ki riasztást.

Az Alföldön most kisebb eséllyel lesz csapadék.

A nyugatias szél többfelé lesz élénk, a Dunántúlon néhol erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul. Késő estére 15, 21 fokra hűl le a levegő. Csütörtök estétől délen is beborul az ég. A Dunántúl mellett éjféltől a Dél-Alföldön is többfelé lehet esőre, záporra számítani. Másutt fokozatosan megszűnik a csapadék.

Hajnaltól a Dunántúl északi felén elkezdődik

a felhőzet csökkenése. A többnyire mérsékelt északi szél időnként megélénkül, de a Dunántúlon átmenetileg erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. Péntek reggeltől a frontális felhő- illetve csapadéksáv lassan délkelet, kelet felé helyeződik, a délnyugati, déli tájakon akár jelentősebb eső is hullhat.

A front mögött gomolyfelhők képződnek,

amelyekből – nagyobb számban északkeleten – zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Emiatt Vas és Zala mellett Pest, Heves, Nógrád Borsod és Szabolcs megyére adtak ki riasztást péntekre. A nyugati, északnyugati szelet sokfelé élénk, zivatar környezetében erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. A délutáni órákban általában 19, 23 fokot mérhetünk, de a tartósabban felhős, csapadékos részeken pár fokkal hűvösebb lesz az idő.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló