Időjárás

Mutatjuk meddig tart még ki a kellemes időjárás

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.12 | 19:18

Vénasszonyok, indiánok - még egy hétig.

Még legalább egy hétig nem számíthatunk érdemi időjárás-változásra, sőt vasárnaptól még melegedés is várható!

Jelentős csapadék jövő csütörtökig nem lesz, de pénteken és szombaton egy gyenge hullámzó frontnak köszönhetően helyenként – tehát kevés helyen – kisebb eső, zápor előfordulhat. A többi napon csapadékmentes időre készülhetünk.

– írta Facebook oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Most a hét további részében közepesen, olykor erősen felhős idő valószínű, hétfőtől kezdődően viszont a napsütés lesz túlsúlyban – az éjszaka képződő ködfoltok és rétegfelhőzet feloszlása után.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombatig 20 fok közelében alakulhat, majd vasárnaptól délies áramlással melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, így további néhány fokot még erősödhet is a nappali felmelegedés mértéke. Vasárnaptól szerdáig a maximumok döntően 19 és 24 fok között valószínűek, de egy-egy helyen hétfőn és kedden a 25 fokos csúcsérték sem kizárt.

Az éjszakák fagymentesek lesznek, 5 és 13 fok közötti minimumokra számíthatunk.

Változás legkorábban a jövő hét második felében lehet, amikor is a jelenlegi modellfuttatások alapján csütörtök környékén markánsabb hidegfront érkezhet lehűléssel, de ennek mértékében – ahogy az a fáklyadiagramokon is látható – még meglehetősen nagy a bizonytalanság.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Unatkozom
Ezek a legkedveltebb szexpózok
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 06.