Időjárás

Naná, hogy az ünnepi hétvégére: beköszönt a hideg idő

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2021.10.21 | 16:18

Sokfelé már 15 Celsius-fokig sem melegszik az idő a nemzeti ünnepi hétvégén, vasárnap néhol mínusz 5 foknál is hidegebb lehet. Emellett néhol várható csak eső, sok lesz a napsütés - írja az MTI.

Fotó: Bányai Norbert

Pénteken az ország legnagyobb részén felhős lesz az ég, délen viszont eshet az eső, de délután máshol is előfordulhatnak záporok. A minimumhőmérséklet általában 4 és 13 fok között alakul, míg a nappali maximumok 12 és 18 fok között alakulnak.

Szombat reggel délnyugaton még helyenként előfordulhat eső, zápor, napközben csapadék már nem valószínű. A déli, délnyugati megyékben délutánig felhősebb lesz az ég, de máshol sok napsütés várható. Hajnalban általában plusz 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, de a szélcsendes, derült tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Délután 11-15 fok valószínű.

Vasárnap a hajnali ködfoltok megszűnése után túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. Hajnalban nagy területen fagyhat, általában  -5 és plusz 2 fok közé hűl le a levegő, a fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Délután 10-15 fokig melegszik a levegő.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló