Időjárás

Vége a vénasszonyok nyarának: szeles, esős napok jönnek

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.23 | 07:22

Vége a vénasszonyok nyarának, de még mindig enyhe időjárásra számíthatunk.

Vasárnap eleinte párás, foltokban ködös, ködfelhős idővel indulhat a nap, majd az elvékonyodó rétegfelhőzetet követően változóan felhős, szűrt napsütéses, az évszakhoz képest enyhe idő várható gyenge, vagy mérsékelt DNY-i légmozgással. Csapadék nem hullik. Északon enyhébb, délen kissé hűvösebb lesz a szombatinál.

Az esti, éjszakai órákban főként fátyolfelhőzet lesz felettünk. Itt-ott ködfoltok kialakulhatnak. Nem hűl le túlságosan jelentősen a levegő.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Hétfőn ugyancsak változóan felhős-napos, északkeleten zömmel erősen felhős, borongós idő valószínű. Reggel, délelőtt helyenként előfordulhatnak ködfoltok. A déli országrészben megélénkül a DNY-i szél, ami újabb enyhülést hoz. Északon várható a leghűvösebb, délen a legenyhébb idő. Ismét előfordulhat közel 10 fokos hőmérséklet különbség a két országrész között.

– Kedden hajnalban egy gyenge hidegfront vonul át felettünk sok felhővel, néhol kisebb esővel. Napközben viszont már kellemes, napsütéses, enyhe idő ígérkezik, gyenge, mérsékelt ÉNY-i széllel.

– Szerdán előreláthatólag már egy melegfront felhőzete vonulhat át hazánk felett átmeneti erős felhősödést, elvétve jelentéktelen esőt, szemerkélést okozva. Gyenge DNY-i szél fúj.

– Csütörtöktől jó pár napon keresztül nyugodt, légköri eseményektől mentes, az évszakos átlagnál továbbra is jelentősen enyhébb időre számíthatunk, napsütéssel, illetve ködfoltokkal, ködfelhőzettel. A tartósan ködös területeken a hőmérséklet az átlagos körül, vagy kissé az alatt alakul.

A vélemény bizonytalansága ÁTLAGOS, szerdától megnő.

A vélemény alkotója: Opre Gábor és Pártai Lucia

Forrás: eumet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.