Külföld

Vérfagyasztó bűncselekmény: valaki kiöntött 60 ezer liter bort

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.20 | 13:48

A becsült értéke 2,5 millió euró (csaknem egymilliárd forint) volt.

Spanyolországban egy ismeretlen tettes vasárnapra virradóra 60 ezer liter csúcsminőségű bort öntött ki szándékosan egy pincészetben, amelynek becsült értéke 2,5 millió euró (csaknem egymilliárd forint) volt.

A feltételezett szabotázsakció, amelyet biztonsági kamerákkal is rögzítettek, a Madridtól mintegy 150 kilométerre északra található Castrillo de Dueróban történt.

Az estről az Europa Press és más helyi hírügynökségek számoltak be José Moróra, az érintett vállalkozás, a Bodegas Cepa 21 vezetőjére hivatkozva. A tájékoztatás szerint biztosan nem lopás kísérletéről volt szó

– írja az MTI.

Az éjszaka közepén egy arcát eltakaró tettes lépett a pincészet raktárába, és kevesebb mint egy perc leforgása alatt megnyitotta öt acéltartály csapját, amikben olyan luxusborokat tároltak, mint Malabrigo és Horcajo.

A videófelvételeken látható, hogy a behatoló kiismerte magát a létesítményben.

A helyi sajtó feltételezései szerint a rejtélyes betörés hátterében szabotázs vagy bosszú állhat. Moro ezzel kapcsolatban mindössze annyit közölt, hogy van egy halvány sejtelmük, mi állhat a háttérben, de nyilvánosan nem akar mondani semmit, hogy ne hátráltassa a rendőrség nyomozását.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.