Külföld

Nagy baj lehet Észak-Koreában, szokatlan lépést tett a diktatúra

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.04.11 | 09:18

Egyelőre nem világos, mi miatt szűnt meg a forródrót.

Phenjan nem válaszolt az Észak-Korea és Dél-Korea között létesített forródróton megszokott reggeli telefonhívásra hétfőn – jelentette be a dél-koreai országegyesítési minisztérium. A hívásokat a hétvégék kivételével ejtik meg, Phenjan péntek reggel sem válaszolt – tette hozzá a tárca.

A két ország a korábban megbeszéltek szerint naponta kétszer telefonál egymásnak, helyi idő szerint reggel 9-kor és délután 5-kor. A dél-koreai védelmi tárca emellett azt közölte, hogy Phenjan négy napja a katonai forródróton sem elérhető.

Újabb katonai teszt, és amerikai hadgyakorlat

A két ország között a viszony az utóbbi időben ismét feszültté vált, az észak-koreai állami média pedig szombaton bejelentette, hogy a kommunista állam hadserege újabb tesztet hajtott végre egy nukleáris célokra alkalmas, vízfelszín alatt támadó drónnal.

Észak-Korea hónapok óta rendszeresen tesztel különböző fegyvereket, és az elmúlt hetekben fokozta tevékenységét válaszul a közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokra, melyeket Phenjan többször élesen bírált és háborús készülődésnek minősített.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.