Külföld

UFO-támadás érte az amerikai légierő támaszpontját

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.17 | 16:48
  • trendindex: 5

Az amerikai légierő nyugalmazott kapitánya, Robert Salas állítása szerint egy UFO támadást élt át a montanai nukleáris rakétabázison.

(illusztráció)

Salas 1967. március 24-én a Malmstrom bázison tartózkodott, amikor az őrparancsnok furcsa fényekről számolt be a létesítmény felett. Nyolc vöröses-narancssárga lámpát láttak, miközben a földalatti bunkerekben 10 atomfegyvert őriztek. Salas megdöbbent, de kérdőre vonta az UFO-k jelenlétét. Később az őrparancsnok visszahívta őt, hangosan sikoltozva. A lámpák zöldről pirosra váltak, ami arra utalt, hogy a rakéták nem működnek. Salas végig úgy érezte, támadás alatt állnak, alig tudta megőrizni hidegvérét.

Az esetet 50 évig titokban tartották, noha az USA jelentős nukleáris erejét vesztette el. Nem indult nyomozás az ügyben, és a vezetőket is arra kényszerítették, hogy titoktartási nyilatkozatot írjanak alá.

Három évvel később az Egyesült Államok légierője megszüntette az UFO-vizsgáló egységet, állítva, hogy a bejelentett észlelések nem jelentettek veszélyt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

  • obsitos szerint:

    Jézusmária, esetleg ha valaki magyarul megfogalmazhatta volna ezt a blődséget !!!!!
    57 (ötvenhét) évvel ezelőtti rövidzárlatot eladni UFO támadásnak, nevetséges !!!
    Aki akkor bármilyen szintű parancsnok lehetett , Ő már legalább 80 éves, azt sem tudja mára, hogy gomb volt-e a sliccén, vagy cipzár !!!!!

Cikkajánló