Külföld

Irányíthatatlanul hánykolódik egy hajó 400 emberrel az Északi-tengeren

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.22 | 10:28

A norvég utasszállító hajón 266 utas és a személyzet 131 tagja van jelenleg.

Az MS Maud nevű norvég utasszállító hajó az Északi-tengeren, mintegy 200 kilométerre Dánia partjaitól került viharba. A hullámok betörték a kapitányi híd ablakait, a betörő víz áramszünetet okozott a fedélzeten – írja a Reuters.

A dán mentési koordinációs központ szerint a hajón tartózkodó 266 utas és a személyzet 131 tagja biztonságban van. „Nincs áram a hajón. A fő motor működik, de a navigációs rendszerek és a radarok nem” – mondta a mentőközpont szóvivője.

Az MS Maud, amely a norvég Hurtigruten csoporthoz tartozó HX hajótársasághoz tartozik, csütörtökön hagyta el a norvégiai Floroe városát, és pénteken kellett volna megérkeznie a brit Tilburybe.

„A hajó legénysége megerősítette, hogy az incidens következtében az utasok és a személyzet tagjai sem szenvedtek súlyos sérüléseket, a hajó állapota pedig továbbra is stabil” – közölte a társaság.

A hajót jelenleg kézi vezérléssel irányítják a gépházból, de nem tud navigálni. A Reuters szerint a tengerjáróhoz mentőhajók érkeztek, hogy segítsenek a navigálásában, amíg ki nem tudják vontatni a kikötőbe.

„Nem hiszem, hogy a hajó most veszélyben lenne. Ha a kapitány így gondolná, kérte volna az evakuálást, amit nem tett meg” – mondta a mentőközpont szóvivője.

Dunai hajóbaleset: Gyanúsítottként hallgatták ki a kapitányt


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló