Túra

A Sandberg multi-eszköze a legjobb dolog a kerti bulikhoz, és a természetben töltött időhöz

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.19 | 11:18

Minden az egyben eszköz, ami tényleg hozza azt, amit ígér. Napelem, zene, lámpa, külső akkumulátor és Bluetooth hangfal egy csomagban.

Itt a tavasz, mármint lassan. És a kerti munkák is elkezdődnek, mi is egyre többet leszünk majd a természetben, ezért nagy örömmel vágtam bele a Sandberg eszköz tesztelésébe, hiszen sokat ígért, az elején attól féltem, talán túl sokat is. A Sandberg Survivor annyi mindent próbál megoldani egy termékben, hogy kétségeim voltak azügyben, hogy ez mennyire sikerült.

Amikor lementünk a Balatonra, ez volt az első cucc, amit beraktam a kocsiba, mert azt gondoltam, hogy egy kertben eltöltött nap, tökéletes lesz az eszköz tesztelésére, hiszen, tudunk róla zenét, valamint rádiót hallgatni, tudjuk tölteni a telefonunkat, és egyéb elektronikus eszközeinket, valamint ha úgy alakul, még lámpaként is használhatjuk.

Azt vegyük figyelembe, hogy mindent persze ez az eszköz sem tud, ugyanis mindenre van ennél megfelelőbb célszerszám, viszont az is biztos, hogy itt minden egyben van, így semmi sem fog otthon maradni, de a legnagyobb előnyre majd rá fogok térni, amikor tényleg az jön le, hogy ez az egész hiánypótló.

A csomagban nem sok mindent kapunk, egy tokot meg egy Type-C kábelt, plusz némi leírást, maga az eszköz nincs 1 kilogramm, simán befér a hátizsákba is, bár az is biztos, hogy egy hosszú túrára nem ezzel indulnék el, hiszen ott inkább viszek még egy liter vizet, mint egy ekkora eszközt.

Napelemes powerbank: A túrázó legjobb barátja a bicska után

A 10.000 akkumulátor teljes töltéséhez 80 órányi napfényre lenne szükség, inkább kiegészítő opció, és arra szolgál, hogy a lámpa ne merüljön le, de az oldalt lévő kurbli, aminek tekerésével szintén generálhatunk némi áramot. Bár a gyártó szerint 20 órán át kéne tekerni a teljes feltöltéshez, ami nyilván életszerűtlen, és inkább egy kar edzés, mint valódi megoldás.

Vészmegoldásnak viszont remek, mert ha lemerül az erdőben, akkor simán tudunk annyi fényt csiholni, hogy ne vaksötétben kelljen botorkálni. Ez pedig simán megér, 5-10 perc tekerést. De, végső soron valamiféle közösségkovácsoló ereje is van, szóval a magam részéről örülök, hogy ez is belekerült.

A termék elülső oldalán kapunk egy kijelzőt és a kezelőgombokat, és a bekapcsoló-gombbal lehet bekapcsolni, FM, DAB (ez mondjuk hazánkban felesleges), vagy Bluetooth forrásból dolgozik. El tudjuk menteni a csatornákat, és így már nem kell minden egyes alkalommal megkeresni a kívánt állomást. A vezeték nélküli csatlakoztatás pedig meglehetősen egyszerűen létrejön. A hangerőt 70% tartva még nem torzít és ez bőven elég egy kerti sütögetéshez, ha pedig csak az asztalnál ülnénk körbe akkor ennek a fele is bőven elég, szóval itt már simán meggyőzött a cucc.

Az alsó részén van két nagyobb gomb, ezzel kapcsolhatjuk be az alján lévő zseblámpát mely 105 lumenes fényt tud kibocsátani, de a fókusz nem túl nagy, valamint van egy SOS gomb, melyet ha hosszan nyomjuk két extra LED kapcsol be kék-piros villogással és a rendőrautó szirénázását imitálja. Az, hogy ennek van-e lényegi jelentősége azt nem tudom, de biztos van olyan felhasználási terület, ahol jól jöhet. Nyugtázzuk, hogy ez is benne van.

Alul találunk egy gumival védett USB-A és USB-C csatlakozópárost, előbbi kimenet, utóbbi bemenet, jó lenne ha az USB-C-ről is lehetne tölteni, de azért még szokott az embereknél lenni sima kábel, főleg ha egy hétvégi háztól van szó, viszont mindkettő alatt van egy LED, ami mutatja, ha töltünk vagy töltjük. A teljes eszköz maximális töltése 4 óra, viszont két és fél telefont tudunk róla feltölteni, na ez nem rossz.

A legjobb rész pedig a kempinglámpa funkció, a termék teteje felhúzható, egy kis plexidobozban ott ég egy meleg fényű, 80 lumenes LED izzó, ami nem vakít, de a színhőmérséklet is állítható, ha pedig a foganytúnál lógatjuk fel, akkor egészen olyan lesz, mint egy lámpás. És ez az, ahol látom azt, hogy rengeteg lehetőség van ebben, hiszen miközben akár kempingezünk, akár már estébe nyúlt a vacsora, egész egyszerűen lámpát varázsolhatunk a hangszórónkból.

A fénye persze nem vakít, de bőven elég arra, amire tervezték, és mivel a cseppenő vizet is jól bírja, akkor sincs baj, hogyha eleredne az eső. Maximálisan minőségi érzetet nyújt, és ameddig nem tudtam, hogy lehet ilyet kapni, addig azt sem tudtam, hogy kell egy ilyen nekem.

Ugyan vannak hibái, de leginkább, mindenre megfelel amire tervezték, jó lámpának, jó rádiónak, jó külső aksinak, és végső soron még egy nehéz zseblámpának is használható. Végső soron ez már a sokadik Sandberg termék nálam, és még mindig elégedetten nyugtázom azt, hogy a minőség rendben van, és az ár/érték arány sincs elrugaszkodva a földtől.

A Sandberg Survivor Lantern All-in1 10000 tökéletes társsá vált nálam a kempingezéshez vagy egy kerti bulizáshoz. Az erőteljes fény állítható intenzitással, powerbank telefonok töltéséhez valamint a Bluetooth-hangszóró, mind mind olyan dolog amire gyakran szükségem van. Szóval mindenkinek tudom ajánlani, aki egy ilyen eszközt keres, vagy legalább a sokból 3-4 felhasználási lehetőség érdekli, mert akkor a többi már csak grátisz, annak pedig mindig örülünk.

Rólam érdemes tudni, hogy csak arra mondom, hogy jó cucc, ami tényleg az, magát az eszközt a Sandberg biztosította tesztre, és ezen a linken rendelhetitek meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.