Tech

Napelemes powerbank: A túrázó legjobb barátja a bicska után

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.09 | 11:18

A Sandberg Solar 6-panel Powerbank 20000 valóban minden energiát biztosít.

A Sandberg Solar 6-panel Powerbank 20000 valóban minden energiát biztosít, amelyre az összes eszközének szüksége van: akár 8 töltést egy átlagos okostelefon számára, de persze túrázás közben nem csak az okostelefonunkat tölthetjük róla.

Kinyitva nem kicsi a 20.000-es telep és a napelem

A napelemes powerbankok egyértelműen a jövő energiaforrásai közé tartoznak, mivel ötvözik a praktikusságot és a fenntarthatóságot. Használatukkal támogathatjuk az átállást a zöld energiaforrások felé, miközben megőrizzük elektronikai eszközeink működőképességét bármilyen környezetben. Most nézzük meg részletesebben, hogy miért is olyan előnyösek ezek a napelemes powerbankok.

A napelemes powerbankok függetlenek a hálózati áramtól, így bármikor és bárhol használhatók. Ez különösen előnyös olyan területeken vagy helyzetekben, ahol nincs könnyű hozzáférés a hálózati áramhoz, például kempingezés közben, túrázáskor vagy szükséghelyzetekben. Mi nem olyan rég jöttünk haza egy több napos vándortúráról, ahol ennél kevés jobb eszközt találhattunk volna arra, hogy képesek legyünk mindent felvenni, lefotózni, és megörökíteni.

Nem is beszélve arról, hogy a napenergia az egyik legkörnyezetbarátabb energiaforrás, mivel nem jár szén-dioxid-kibocsátással vagy más környezeti károsanyagok kibocsátásával.

A napelemek napfényből nyerik az energiát, ami tiszta és megújuló forrás.

A legtöbb napelemes powerbank tartós és időjárásálló kivitelben készül, így ellenáll az esőnek és más időjárási viszontagságoknak. Ez lehetővé teszi a hosszú élettartamot, így sok évig szolgálhatnak, sőt a Sandberg erre a modellre mint minden más termékére 5 év szavatosságot garantál.

Oldalt az akasztó, a visszajelző LED-ek és az egy darab gomb kapott helyet

De ez a napelemes powerbank kiváló a vészhelyzetekre is. Ha nincs hálózati áram, és az eszközeink lemerülnek, ezek a készülékek segíthetnek kapcsolatban maradni a külvilággal és szükséges információkat kapni, de persze néha érdemes ellenőrizni a töltöttséget, melyet az oldalán található LED-ekkel ellenőrizhetünk, a négy kék LED a töltöttséget mutatja, az ötödik zöld pedig azt, hogy töltődik-e a készülék. Mint látható nem kicsi a motyó, 16 cm magas, 8 cm széles és 4.6 cm vastag, a súlya pedig 660 gramm.

Karabiner és töltőkábel is jár hozzá!

A Sandberg Powerbank 20000 nem csak a külső és feltekerhető napelemtáblán keresztül tölthető, hiszen az eszköz egyik fele szintén alkalmas töltésre is. Alap esetben optimális időjárási körülmények között 12 óra alatt tölthető fel, ha csatlakoztatva van a külső panel, ha ez nincs, akkor több napra is szükség lehet, így érdemes magunkkal vinni ha olyan helyre megyünk.

Akár három eszközt is tölthetünk róla

De persze USB kábelen keresztül is feltölthetjük. Micro USB bemeneten keresztül 7 óra alatt, míg a gyorsabb C szabvánnyal 5 óra alatt, nem véletlen, hogy ehhez mellékelték a kábelt. Egyszerre akár 3 eszközt is töltetünk vele, hiszen találunk rajta 2 darab USB-A kimenetet, valamint egy USB-C kimenetet is.

Az eszköz IPX4 vízállósági szabványnak is megfelel, a töltés pedig -20℃~45℃ között is végezhető, így garantáltan nem maradunk áram nélkül a szabadban. Kialakítása meglehetősen robosztus, és nem az a könnyedén zsebre vágható darab, de ez nem is erről szól, hanem arról, hogy működik, méghozzá meglehetősen jól. Nem győzőm eléggé hangsúlyozni, hogy ez a természetet járóknak mekkora segítség, szinte nincs határ abban, hogy mikor kell konnektort keresni. Most persze kegyes az időjárás, de borúsabb időben azért nem biztos, hogy olyan sebességgel tölt vissza, ahogy mi fogyasztjuk a cellákból az ampereket.

A kék LED-ek a töltöttséget, a zöld a napelemet jelzi

És szeretem azt, ha egy olyan eszköz van a kezemben, ahol azt látom, hogy a tervezők gondolkoztak. Ennek három oka van, egy az, hogy van egy takaró, ami védi a csatlakozót abban az esetben, ha nincs rajta a 7,5W teljesítményre képes 5 darabos napelem. A másik, ha ezt összepakoljuk, akkor mágnesesen marad egyben, illetve az eszközbe még egy zseblámpa is helyet kapott amely képes az SOS jelzés leadására. És mint tudjuk, arra bármikor szükségünk lehet.

Zseblámpa is helyet kapott benne!

De miért is ezt vegyük a sima helyett?  Mindenki más okból választ napelemes megoldást, én a természet szeretete miatt, azért mert ha kirándulunk, vagy az erdőben sátrazunk, nem akarok konnektort keresni, Sőt foglalkozni sem akarok ezzel. Ezt meg a mellékelet eszközökkel felakasztom a hátizsákra, és ameddig járjuk az erdőt szépen feltölti magát. Ennél kényelmesebb, egyszerűbb és praktikus megoldás nem létezik.

Simán bárhova felakasztható!

Összességében ez a Sandberg powerbank kiváló választások azoknak, akik szeretnék növelni mobilitásukat és hozzájárulni a fenntarthatósághoz. Ezek az eszközök nemcsak praktikusak, hanem környezetbarátak is, és segíthetnek csökkenteni az energiafüggőségünket a hálózati áramtól. Nálam működött róla már a számítógépem is, bár hogy ha teljesen lemerülve csak a napelemre hagyatkoznék, nem tudom mennyire lenne életképes, de így hogy folyamatosan kapta a napot, a gép meg szinte alig fogyasztott simán elég három naponta töltetni azt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Shakira megrázó bejelentést tett
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 30.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.