Bulvár

Kiderült miért nem játszhatott Robin Williams a Harry Potter-filmekben

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.03 | 07:12

A Huffington Post készített interjút a Harry Potter és a bölcsek köve castingosával, Janet Hirshensonnal, aki elmondta, miért nem kaphatta meg a vágyott szerepet az Oscar-díjas és hatszoros Golden Globe-díjas amerikai komikus és színész.

NEW YORK - NOVEMBER 06: Comedian/actor Robin Williams attends "Cool Comedy - Hot Cuisine" presented by the New York Comedy Festival at Carolines on Broadway on October 06, 2007 in New York City. (Photo by Scott Wintrow/Getty Images)
Fotó: Getty Images/Scott Wintrow

Hirshenson azt nyilatkozta a lapnak, hogy a casting során csupán egyetlen aranyszabály volt, amihez rágaszkodtak a készítők: a főszereplőket csak és kizárólag brit színészek alakíthatják.

Robin Williams eredetileg Rubeus Hagrid, a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola kulcs- és háztájőrzőjének szerepére jelentkezett, ám hiába kérlelte többször is telefonon Chris Columbus rendezőt, a válasz mindig elutasító volt, még az ő kedvéért sem tettek kivételt, pedig biztosak voltak benne, hogy alakítása felejthetetlen lett volna.

“Ezek után már mindenki biztos volt abban, hogy senki másnak sem fog igent mondani –

tette hozzá a castingos. A szerepet végül Robbie Coltrane, skót származású színész és humorista alakította.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.