Bulvár

Drasztikus változás! Komoly bejelentést tett Meghan hercegné és Harry herceg

  • Szerző:nuus
  • 2020.01.09 | 07:46

Jelentősen megváltozik a királyi családban betöltött szerepük.

Visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepétől Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő.

Harry, Sussex hercege – II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia – feleségével közös Instagram-oldalán szerda este közölte, hogy Meghannal együtt “progresszív, új szerepkörre” törekszik a monarchia intézményrendszerén belül.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝐻𝒶𝓇𝓇𝓎 & 𝑀𝑒𝑔𝒽𝒶𝓃 ♔ (@dukeandduchessofsussexdaily) on


A házaspár a közlemény szerint azon dolgozik, hogy pénzügyileg függetlenné váljon, és a jövőben idejük egy részét Észak-Amerikában töltik majd. Harry és Meghan egyértelművé tette, hogy nem szakítja meg a kapcsolatot a királyi családdal, továbbra is teljes mértékben eleget tesznek az uralkodóval, a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösséggel és az általuk patronált társadalmi szervezetekkel szembeni kötelezettségeiknek. Döntésük hátteréről csak annyit közöltek, hogy hosszú hónapokig tartó fontolgatás és beszélgetések után szánták el magukat erre a lépésre. Hozzátették, hogy teljes részletességgel majd “megfelelő időpontban” számolnak be a döntés okairól.

Harry herceg jelenleg a hatodik helyen áll a trónöröklési sorrendben édesapja, vagyis Károly trónörökös, valamint bátyja, Vilmos herceg és Vilmos három gyermeke mögött. Harry és Meghan tavaly májusban született fia, Archie Harrison Mountbatten-Windsor apja után a hetedik a trónutódlási sorban. Kérdés – és ezt a házaspár szerda esti bejelentése sem tisztázza -, hogy befolyásolja-e a trónöröklési sorrendet Harry és Meghan visszalépése a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szereptől. Nem ismert egyelőre az sem, hogy Harry és felesége lemond-e az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) megszólítás hercegként, illetve hercegnőként őket megillető jogáról is.

Címlapkép: MTI


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.