Bulvár

Vérfagyasztó lény mászott ki egy mit sem sejtő nő hűtőszekrényéből

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.18 | 17:48

Ezért (is) kell rendszeresen takarítani a hűtőt.

Egy ausztrál háziasszony lába földbe gyökerezett, amikor meglátta a hatalmas, potenciálisan veszélyes vöröshasú ausztrálsiklót (Pseudechis porphyriacus), amely a hűtőszekrény víz- és jégadagolójában bújt meg. Az 80 centiméteres kígyó valószínűleg menedéket keresett a perzselő hőségben, de végül a hűtőszekrény vízadagolójában ragadt. A nő megőrizte nyugalmát, és szomszédjaival együttműködve egy hivatásos kígyóbefogó segítségével biztonságosan eltávolították a hüllőt.

A vöröshasú ausztrálsiklók Ausztrália keleti partjainál gyakoriak, és jól felismerhetők fényes fekete hátukról és jellegzetes, világos alhasukról. A faj mérgező, de nem ismert, hogy agresszív lenne, és általában csak akkor mar, ha provokálják. Leginkább békákat, gyíkokat, kisemlősöket és más kígyókat fogyasztanak.

Az eset mellett más helyeken is jelentkeztek hasonló helyzetek, például egy étterem kávégepe alatt vagy egy vidéki tűzoltóautón. Ezek az esetek azt mutatják, hogy a kígyók kreatívan keresik a hűsítőt az extrém hőmérsékletek közepette.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló