Bulvár

Hős diáklány mentette meg egy férfi életét Tatabányán

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.19 | 13:18

A 17 éves lány hazafelé tartott az iskolából, amikor észrevette, hogy egy idős férfi összeesik. 

Juhász Alexandra azonnal a férfi segítségére sietett, megpróbálta felébreszteni. Mivel nem reagált, megvizsgálta a légzését is, miközben más diákok értesítették a mentőket.

“A férfi már nem lélegzett,

így mentésirányító bajtársunk instrukciói alapján a fiatal diáklány habozás nélkül megkezdte az újraélesztés, amihez perceken belül tatabányai bajtársaink is csatlakoztak és emelt szinten folytatták az életmentést” -írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Azt írták, hogy az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit kritikus állapotban kórházba szállították a mentők.

“Úgy érzem, hogy minden embernek ezt tanulnia, gyakorolnia kellene, és cselekedni, ha bármi ilyen történik körülöttük. Merjenek közbelépni, mert valakinek közbe kell, mert az az ember akinek segítünk bárkinek lehet az anyukája, apukája. Ezért, ha a mi szüleink lesznek rosszul, nekik is segítsen valaki, jusson esély minden embernek. Ha megment egy életet, többet is megment!”

– üzente Alexandra.

Minden hónap első hétfőjén a megyeszékhelyi mentőállomásokon Hősképzés folyik, ahol bárki megtanulhatja az újraélesztés lépéseit.

Bagatell ok miatt kellett meghalnia egy Down-szindrómás fiúnak egy hazai kórházban


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló