Bulvár

Kegyeletsértő videó bukkant fel az újbudai rendőrgyilkosságról

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.22 | 10:18

A nemrég felbukkant videóban egy bíró beszél egy vádlotthoz.

A nemrég felbukkant videót azzal terjesztik megosztói, hogy a videóban beszélő bíró a 2023. januári rendőrgyilkosság vádlottjához beszél, ám a felvétel 2021-ben készült. A lakmusz.hu leszögezte, hogy a videó 2021-es, és egy 2020-as ügyről van benne szó. Akkor egy férfi megsebesített két rendőrt, de nem ölt meg senkit. A január 12-i rendőrgyilkossággal vádolt férfi beismerte a gyilkosságot és előzetes letartóztatásban van, tárgyalása még nem volt.

Fotó: RTL

„Megkezdődött a rendőrgyilkos tárgyalása!

Úgy beolvasott dr. Holdampf Gusztáv büntetőbíró Úr, hogy a rendőrgyilkos köpni-nyelni nem tudott!” – tették közzé nemrég az – ezek szerint – régebbi ügyről szóló felvételt. A hamis cikket több mint százan osztották meg.

A cikk Facebookon megjelenő előnézeti képén látható egy fotó

a 2023-ban három rendőr megtámadásával vádolt férfiról, egy képkocka a beágyazott videóból (egy bíró egy tárgyalóteremben) és egy fekete-fehér kép a 2023. januári 12-i támadásban elhunyt rendőrről. A cikk szövege és címe azt állítja, hogy a videón látható bíró a 2023-as támadás gyanúsítottjával beszélget. Ez azonban nem igaz – hangsúlyozza cikkében a portál.

A hamis tartalmú cikkbe ágyazott Facebook-videóra kattintva

megtekinthetjük azt a YouTubeon is. A videót a „Zsaruellátó” nevű Facebook-oldal tette közzé 2021. július 8-án. Tehát a felvétel nem szólhat a 2023-as rendőrgyilkosságról. A videó eredeti jelenete a Kékfényben is látható 7:51-től:

Ahogy most kinéz, börtön nélkül is megúszhatja a rendőrgyilkos


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.