Bulvár

Furcsa cégben vesztette el a munkáját Sarka Kata

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.02 | 17:18

Sarka Kata évekig volt az ingatlanos cég ügyvezetője.

A Smart Development Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője 2017. májusa óta Sarka Kata volt.

Abban az évben 474 ezer forintos veszteséget termelt a vállalkozás.

Máig homály fedi a főtevékenységként saját tulajdonú ingatlanok adásvételével foglalkozó cég hátterét, működésének célját. A Smart Development utolsó éves beszámolóját a 2020-as év után adta le (abban 141 ezer forintos adózott eredményről számoltak be az egy évvel korábbi 3,4 millió forint után), vagyis

adós maradt a 2021-es mérleggel. Ezt a mai napig nem is tették közzé.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal követeléskezelési osztálya 2022 januárjában végrehajtási eljárást indított a cég ellen, amire a költségvetést megillető adók befizetésének elmaradása esetében szokott sor kerülni. Ami a 2020-as mérlegből kiindulva nem lehetett horribilis összeg: abban az évben összesen 21 ezer forint társasági adót fizetett a Smart Development, és az egy szem alkalmazottja utáni 157 ezer forintos bérjárulék sem nevezhető vállalhatatlanul nagy tehernek.

Miközben évente 10–11 millió forintos árbevétele keletkezett,

a cég kötelezettségei bőven meghaladták a 300 millió forintot: 2019-ben a hosszú lejáratú kölcsöneinek összege 350 millió forint volt, ami 2020-ra lenullázódott, ugyanakkor abban az évben a rövid lejáratú kötelezettségei között tartottak nyilván 373 millió forintot. Ebből közel 370 milliót kölcsönként jelöltek meg a beszámolójukban. Olybá tűnik tehát, hogy a cég létezésének valódi célja ezekben az ügyletekben nyilvánulhatott meg.

Nagyot szexizett fürdőruhában Sarka Kata


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.