Bulvár

“Mátéval teljes köztünk az összhang” – Hosszú Katinka úgy érzi, visszatalált önmagához

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.05 | 17:18

Az elmúlt heteit Dubaiban töltötte.

Több mint egy éve forog rendületlen a Katinka c. hivatalos életrajzi dokumentumfilm Pálinkás Norbert rendezésében. A film alkotói folyamatosan nyomon kísérik Hosszú Katinka életét, a hányattatott tokiói olimpiára való rendhagyó felkészülését és a magánéletét egyaránt filmre veszik.

A Duna Arénában 2020 végén megrendezett ISL bajnokságon elért eredmény kijózanítóan hatott az úszóra, a helyezéseivel való szembenézés megadta neki a végső lökést a harchoz: hatalmas lendülettel és kitartással vetette bele magát újra a munkába. A párja, Gelencsér Máté mindenben Katinka támasza. A volt úszó Máté már nemcsak a magánéletben segíti az úszófenomént, hanem a sportban is: nap, mint nap együtt edzenek, együtt értékelik ki az eredményeket, együtt állítják össze az edzéstervet, együtt diétáznak, Máté még a szárazedzésekben is kitartó társa Katinkának.

Az elmúlt hetekben Katinka Dubaiban edzőtáborozott, ahová természetesen Máté is vele tartott. Meghatottan várta az utazást, már a gondolatától is elérzékenyült, hiszen lassan egy éve már, hogy külföldön volt edzőtáborban.

„Kőkemény munkával teltek Dubaiban is a napok, de végre szuperül érzem magam, tele vagyok energiával. Ez most egy rendkívüli kor, rendkívüli kihívásokkal – nem volt egyszerű, de megtanultam ehhez is alkalmazkodni. Már kizárólag csak a jövőre koncentrálok, a céljaimra, ezerrel beleálltam az olimpiába. Már az utazás előtt átállítottam magam a régi Iron Lady üzemmódra, és Dubai is ezt erősítette: a meleg égövi edzőtábor mindig áldás a nyálkás, szürke téli hónapokban. A napfény, a kék ég, a meleg a megújulás érzését erősítették, felvillanyoztak, minden reggel úgy kelek, hogy ide nekem az oroszlánt is. Mátéval teljes köztünk az összhang, most már az olimpiai felkészülésben is aktívan segít nekem, délelőtt és délután is együtt edzünk. Nekem nagyon megnyugtató, hogy nemcsak a magánéletben számíthatok rá, hanem a sportban is, hiszen nekem az úszás nem az életem része, hanem az egész életem.”

A hetek óta tartó kemény edzés, az utazás, a napsütés szemmel láthatóan igencsak jót tett Katinkának: lefogyott, óriási lendületben van, hatalmas a tettereje, az ambíciója, életvidám, visszatalált önmagához, újra meg akarja váltani a világot.

Fotók: Lábady István


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló