Bulvár

Durva! Zenészek zaklatásával vádolják a berlini Opera igazgatóját

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.25 | 20:22

Bál van az Operaházban.

Zenészek gyötrésével és megalázásával vádolják Daniel Barenboim világhírű zongoraművészt és karmestert, a berlini Állami Operaház (Staatsoper Unter den Linden) főzeneigazgatóját.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Barenboim (@dbarenboim) on

A Der Tagesspiegel című berlini lap szerint név nélkül nyilatkozó zenészek beszámolói alapján régóta terjednek hírek arról, hogy Daniel Barenboim vezetési stílusa miatt a félelem légköre uralkodott el az operaház zenekarában (Staatskapelle Berlin), a napokban pedig többen a nevüket vállalva léptek a nyilvánosság elé.

Köztük van Willi Hilgers, az együttes egykori ütőse, aki azt állítja, hogy a karmester dühkitörései és megalázó bánásmódja miatt küzd magas vérnyomással és súlyos depresszióval. A muzsikus nyilatkozatában kiemelte, hogy Daniel Barenboim művészete vonzotta a zenekarhoz, és a Barenboimtól elszenvedett gyötrelmek késztették távozásra.

Nem vagyok szelíd bárány”

– reagált a vádakra Daniel Barenboim a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaságnak. Azt mondta, a zenekar vezetőjeként az az érdeke, hogy minden muzsikus a tudása legjavát adja, és türelmetlen, ha nem ezt tapasztalja, de ez nem feszíti túl az elfogadhatóság határait.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.