Sztárok

Tudtad? Ők a világ leghíresebb szociopata sztárjai

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.03 | 20:15

Ránézésre nem is gondolná az ember, hogy a megnyerő külső és a tehetség mögött komoly személyiségzavar van.

A szociopata emberek jellemvonásai közé tartozik, hogy nem éreznek empátiát, a környezetükben élő embereket eszköznek tartják, és csak akkor figyelnek oda rájuk, ha szükségük van valamire. Gyakran indulatosak, agresszívak, és tetteik miatt nem éreznek megbánást. Kialakulásához több tényező is hozzájárulhat, például a nehéz gyermekkor, a traumák vagy a hirtelen hírnév is, így nem meglepő, hogy több sztárról derült ki, hogy személyiségzavarral küzd.

 

Christian Bale
Bár a nézőket alakításaival lenyűgözi, a kollégái már közel sincsenek ennyire elájulva tőle, ugyanis agresszívnak, manipulatívnak és kicsinyesnek titulálják. Nem kevés botrányt okozott a forgatásokon, amikor a stáb nem azt tette, amit Bale kitalált. Elmondásuk szerint nem csak nárcisztikus, hanem komoly önértékelési problémái vannak, amit mások megalázásával palástol. Ha pedig érdeke úgy kívánja, kedves és nyájas is tud lenni.

Sean Penn
Ironikus módon a kritikusok és a pszichiáterek is rendkívül hozzáillőnek tartották egyik leghíresebb szerepét, Matthew Poncelet szociopata karakterét, akit a Dead Man Walking című filmben alakított. A való életben ugyanis a nőkkel való viszonya és erőszakos viselkedése adott bizonyítékot arra, hogy a színész is pszichopata.

Shia Labeouf
A Transformers-filmek sztárjáról is az a hír járja, hogy szociopata. Volt barátnői váltig állítják, hogy dühkitörései vannak, amit több kollégája is megerősített. Christian Bale-hez hasonlóan róla is azt mondják, hogy csak addig kedves, amíg az érdekei úgy kívánják.

Naomi Campbell
A világhírű modellről korábban több alkalmazottja is kitalált: Campbell állítólag nem csak verbálisan bántalmazta őket, hanem fizikailag is, amelyért bíróság előtt is állt már. Lenéző, manipulatív viselkedése miatt a modellberkekben sem örvend nagy népszerűségnek.

Mel Gibson
Hiába tűnik megnyerőnek, Hollywoodban sokan ki nem állhatják. Több vállalhatatlan megnyilvánulása és számos botránya volt, többek között a nőkkel való bánásmódja miatt. Állítólag feleségét is bántalmazta.

Kanye West
A rapperre is ráaggatták a szociopata jelzőt, amiért volt feleségét zaklatja, nyilvánosan megalázta Miley Cyrust és Taylor Swiftet, magát pedig egy interjúban Istennek nevezte.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló