Sztárok

Így él ma a 78 éves Kudlik Júlia

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.13 | 18:55

A bemondónő kereken hatvan évvel ezelőtt, 1964. február 29-én, szökőévben szerepelt először a Magyar Televízió képernyőjén. Az ifjúsági osztályon ügyelőként és mindenesként kezdett el dolgozni, majd egy meghallgatást követően szerződést ajánlottak neki.

Júliát nem csak bemondónőként, hanem műsorvezetőként és hírolvasóként is láthattuk. Antal Imrével a Szeszélyes évszakok házigazdáiként legendás párost alkottak, emellett többek között a Delta című műsorvezetőjeként is dolgozott, valamint háziasszonya volt az 1971-es, 1972-es és 1981-es Táncdalfesztiválnak.

Fotó: MTI

Munkáját számos díjjal jutalmazták: 2001-ben a Magyar Televízióért Életműdíjjal, 2003-ban Prima díjjal, 2004-ben a Magyar Televízió Örökös Tagja címmel tüntették ki. A Magyar Televíziótól egy csoportos leépítés során 2005-ben búcsúzott. Két évvel ezelőtt amikor visszaemlékezett fényes karrierjére, elmesélte, hogy nem azt sajnálta, hogy véget ért a tévés pályafutása, sokkal inkább azt nehezményezte, ahogyan megváltak tőle. Júlia visszavonultan él, elmondása szerint tévét sem néz, inkább Bibliát olvas.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.