Celeb

Halott Pénz: „Olyanok vagyunk, mint egy nagy olasz család”

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.26 | 11:20

A formáció idén nagy mérföldkőhöz ér, ugyanis megalakulásuk 20. évfordulóját ünneplik. A koncertről, az előkészületről és a zenekari viszonyokról Boros „Venom” Gáborral, a zenekar Dj-jével beszélgettünk.

A Puskás Arénában ünneplitek a születésnapotokat, hogyan készültök rá?

Ennek a koncertnek az előkészületei már több, mint egy évvel ezelőtt elkezdődtek, most egy sűrű próbafolyamat zajlik éppen. Gyakorlatilag beköltöztünk a próbaterembe, és igyekszünk egy minden korábbinál erősebb koncertprogramot összeállítani, amiben ugyanúgy helyet kapnak majd az elmúlt évek favoritjai, mint a legújabb Halott Pénz dalok.

 

Hol tartotok a folyamatban, összeállt már minden részlet?

A legfontosabb részletek már abszolút. De folyamatosan zajlik az ötletelés, a dalszerkezetekben most van időnk minden változatot kipróbálni, hogy végül minden dal a lehető legfrissebb formában szólaljon majd meg június 8-án a Puskásban.

 

A próbákat mikor kezdtétek?

Február eleje óta folyamatosan zajlanak a próbák. Egyetlen dolog tudja csak néhány percre megakasztani a próbatermi zenélést, hogy elromlott a kávéfőzőnk, és a szomszédba szoktunk átugrani némi koffein utánpótlásért.

Ugyan a Halott Pénz 20 éve alakult, 2013-ban vált hét fős zenekarrá. Hogy tekintesz vissza az elmúlt időszakra?

Eseménydús, sok szempontból hihetetlen és nagyon sűrű tíz év van mögöttünk. Voltak olyan időszakok, amikor annyit koncerteztünk, hogy óriási hiányként éltük meg azt is ha, mondjuk télen néhány hét a pihenésről szólt, és nem állhattunk színpadon, nem ülhettünk be a turnébuszba. Idén a Puskás Aréna koncerthez igazítottuk a naptárunkat, és alig várjuk, hogy a próbatermi hónapok után színpadon is kipróbáljuk az ott megszületetett ötleteket.

 

Azután szálltál be a zenekarba, hogy Dávid kért tőled a Fenekem a gyengém című dalba egy scratch-betétet. Honnan ismertétek egymást?

Pécsen, akik valamilyen formában zenével foglalkoztak előbb-utóbb megismerték egymást. Ugyanazokra a koncertekre, party-kra jártunk. Nagyon bírtam a dalt, már az első hallgatásnál is, nagyon újszerű volt akkor abban a tekintetben, hogy egy klubban, egy dj-szettben is nagyon jól működött. Úgy éreztem, hogy a scratchek is jól sikerültek, nagy élmény volt először rádióban hallani, ha jól emlékszem éppen a Petőfin.

 

Szerinted mi a zenekar sikerének a titka?

Ha egy dolgot kellene kiemelnem, akkor azt mondanám, hogy Dávid szövegei azok, amikkel sokan, nagyon sok élethelyzetben tudnak azonosulni.

 

Mit tartasz a legnagyobb mérföldkőnek?

Rengeteg igazán emlékezetes pillanatunk van. Kezdve azzal, amikor az Ugyanúgy hallasz klipjét a premier napján jóval többen nézték meg, mint amire számítottunk, az erdélyi turnékon át, az olyan koncertekig, mint a szakadó esőben megtartott Budapest Park, vagy a pécsi már hagyománynak számító évzáró koncertek.

Idén még mivel készültök a közönségnek?

Nagyon jól sikerült az év végén megtartott alkotó táborozásunk, az ott elindult szám ötletekből hamarosan többet is szeretnénk kihozni. Eltérő hangulatú, de azt gondolom, egyaránt erős dalokról van szó, amik úgy tervezzük egy EP megjelenéssé állnak majd össze.

 

14 évesen készítettél először rádióműsort. A rádió és a zenekar jól megfér egymás mellett? Hogyan tudod összehangolni?

A rádiózás nálam régi szerelem, örülök, hogy most itt Budapesten is tudok ezzel foglalkozni, ráadásul egy olyan témában – a hip-hop-pal kapcsolatban – ami igazán közel áll hozzám. Eddig mindig sikerült könnyen összehangolni a zenekaros teendőkkel, még a sűrű koncertszezonban is.

 

Mire vagy a legbüszkébb?

A zenekar elmúlt tíz évére.

 

A zenekar tagjaival a magánéletben is összejártok?

Igen, most épp tervezünk egy zenekaros hétvégét, ahol kivételesen nem a hangszereké, hanem a kerti sütögetésé lenne a főszerep. Az egyik Budapest Parkos koncertünk másnapján sikerült összehoznunk egy késői ebédet, ahova a családtagok is el tudtak jönni. Olyanok voltunk a hosszú asztal körül, mint fotókon egy nagy olasz család.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló