Bulvár

Három + egy dolog, amit nem tudtál Marco Rossiról

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.29 | 15:18

Lerántjuk a leplet a kapitány titkairól

Marco Rossi neve az elmúlt évek során egybeforrt a magyar labdarúgó-válogatottal. Az olasz mester 2018 óta vezeti a hazai gárdát, de már több mint tizenegy éve él Magyarországon, mivel korábban a Budapest Honvéd FC csapatát irányította. A válogatott kapitányának sok szerelme van: rajong a feleségéért és a fociért, naponta 5-6 csésze kávét fogyaszt, és kifejezetten édesszájú. Most megmutatjuk, hogy mi dobogtatja meg Rossi szívét, és lerántjuk a leplet a mester különleges szokásairól.

Fotó: Szabó Ákos

1, Mindenki számára jól látható bármilyen képen, ami a mesterről készült, hogy Rossi rajongója az ékszereknek. A sok karkötője mellett viszont feltűnik egy trikolór gyűrű piros, fehér, zöld színekben. Rossi és nagyon kedves jóbarátja – aki szintén vérbeli olasz, és Budapesten van étterme – ezt a gyűrűt közösen csináltatták a születésnapjukra, amiben az olasz zászló apró, színes kövekből van kirakva, Rossi pedig azért is szereti, mert csak nézőpont kérdése, hogy ki melyik náció zászlóját véli felfedezni benne: magyar, avagy olasz. A sok karkötő mellett pedig kitűnik egy a többi közül: a 2020-as EB után a magyar válogatott stábja lepte meg Rossit egy ezüst karkötővel, melybe a

„Ria, Ria, Hungaria” feliratot gravírozták.

Fotó: Szabó Ákos

2, Olaszország messze földön híres gasztronómiájáról, de nem csak a pizzák vagy az ízletes tésztakülönlegességek miatt: világszerte rajongunk az igazi olasz kávéért. Ezzel Rossi sincs másként: vérbeli olaszként ő is az itáliai kávékultúra nagy rajongója, és napi 5-6 csészével is fogyaszt a „fekete nedűből”. Reggel cappuccinoval indít, utána pedig szigorúan csak espressot iszik, ízesítés nélkül. És hogy issza a cappuccinot?

Mostantól bárki kipróbálhatja, hiszen április elsejétől a MOL Fresh Corner hálózatában elérhető a mester receptje alapján készült kávé:

egy gazdag, krémes cappuccino, pralinésziruppal és ajándék Lindt Nuxor étcsokoládéval.

A szezonális ajánlat különlegessége, hogy minden Rossi elképzelése alapján készült: a kávéfajta, a szirup és még a csokoládé is az olasz szakember saját választása.

Fotó: Szabó Ákos

3, Aki járt már a válogatott meccsein, és esetleg jóval a mérkőzés kezdete előtt érkezett, feltűnhetett neki egy érdekesség, mégpedig a pályabejárás kapcsán: igen, Rossit sosem láthatjuk a meccs előtt a pályán, így volt ez a március 27-i EB selejtező mérkőzésen is. Ez egy olyan különleges szokás nála, amit már-már babonának hívhatnánk – talán ez is lehet a kapitány egyik titka a sikerhez vezető úton – de amíg olyan gyönyörű eredményeket hoz, mint a bolgárok elleni háromgólos győzelem, bármit elnéznénk neki.

4, A Mester igen édesszájú, egyik kedvenc csokija az ismert svájci bonboncsokoládé piros változata, ám ritkán fogyaszt cukros ételeket. Sokkal nagyobb rajongója viszont a magyar konyhának, a töltött káposztáért pedig egyenesen odavan. A híres magyar gyomorkeserűt pedig annyira megszerette, hogy ha választania kell, az olasz helyett is ezt issza.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.