Bulvár

Sir Ian McKellen elárulta az okot, amiért nem ő alakította Dumbledore professzort

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.05 | 06:44

Ha a világ leghíresebb varázslóira gondolsz, biztosak vagyunk benne, hogy Gandalf és Dumbledore is előkelő helyen végezne a legismertebbek között. Az vajon eszedbe jutott, hogy miért nem Sir Ian McKellen bújt a Harry Potter-sorozat ősz szakállú bölcs mágusának szerepébe?

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 01: Ian McKellan attends the World Premiere of "The Hobbit: The Battle OF The Five Armies" at Odeon Leicester Square on December 1, 2014 in London, England. (Photo by Stuart C. Wilson/Getty Images)
Fotó: Getty Images / Stuart C. Wilson

Richard Harris a Harry Potter-filmek első két részében alakította Dumbledore professzort, 2002-ben bekövetkezett halála után pedig Mike Gambon vette át a szerepet. Joggal merülhetett fel mindenkiben a kérdés, hogy miért nem McKellen alakítja majd a karaktert, hiszen tökéletes lenne rá. A színész a BBC HARDTalk show vendége volt, ahol azt is elmesélte, hogy miért utasította vissza az ajánlatot.

Az interjúban felmerült, hogy Richard Harris nem volt túl jó véleménnyel színésztársáról. Technikailag brilliánsnak tartotta, de hiányolta belőle a szenvedélyt. McKellen nem sokkal később kapott egy telefont, hogy Harris elhunyt, ezért felkérték, hogy a sorozat többi részében alakítsa ő Dumbledore szerepét.

Nem tudtam megtenni. Nem tudtam átvenni a szerepét azzal a tudattal, hogy ő nem volt elégedett velem teljes mértékben.

Később azzal is viccelődött, hogy ennek ellenére akárhányszor csak meglátta a posztereken Mike Gambont, egy pillanatig azt hitte, hogy saját magával néz farkasszemet, ezért meg sem lepődik azon, hogy sokan összekeverik őket.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.