Egészség

Zimány Linda retteg, háromhavonta jár vérvételre

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.22 | 20:40

A halálos betegségektől tartva az összes elérhető szűrővizsgálatot elvégezteti magán a jogász-modell.

Retteg a halálos betegségektől Zimány Linda, ezért háromhavonta jár vérvételre és az összes elérhető szűrővizsgálatot elvégezteti magán, írja a Blikk. A modellnek két alapbetegsége is van, kettes típusú cukorbetegsége és pajzsmirigy-alulműködése miatt 30 éves korában kezdett el komolyabban foglalkozni az egészségőrzéssel.

Mostanra egészségmegőrzés-mániássá vált: rendszeresen jár vérvételre, naponta legalább tíz vitaminkapszulát szed, rendszeresen kap vitamininfúziókat is és elsők között próbálja ki a legújabb szűrővizsgálatokat is. Nemrég egy speciális DNS-vizsgálatnak is alávetette magát.

Legutóbb egy új, nyálból végezhető DNS-tesztet csináltattam, ami megmutatja, hogy hány százalékkal nagyobb esélyem van a betegségekre az én paramétereimmel. Elhűltem, amikor kiderült, hogy hajlamos vagyok a covidra, hisz az összes mutációját elkaptam eddig. Azt is kimutatták, hogy a diabétesz is veszélyfaktor, de ezt a családi halmozódásból már tudtam – mesélte a Blikknek.

Zimány Linda a halálos betegségektől retteg a leginkább: „Nagyon sok korombelit látok, akik vastagbél- vagy gyomorrákkal küzdenek, pedig csak 45 éves kortól ajánlott a szűrés. Én erre is elmentem és eljárok rendszeresen, abban hiszek, hogy a megelőzés hatékonyabb és olcsóbb is.”

A modell-jogász most épp egy demencia-teszten gondolkodik. Ugyanis nemrég olvasott arról, hogy kísérleteznek egy olyan teszttel, ami kimutatja, hogy hajlamos-e a demenciára vagy Parkinson-kórra. Ha elérhető lesz, ezt is megcsináltatja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.