Bulvár

Bizarr: a horrorfilm-rendező közel 30 ezer dollárért tervezi eladni veseköveit NFT-ként

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.26 | 13:18

Egy olyan világban, ahol mindent el lehet adni, David Cronenberg kanadai filmrendező NFT-ként árulja a vesekövéről készült fényképet.

A horror mester filmjeivel sokkolta a közönséget, és ezt azzal folytatta, hogy megtette az elképzelhetetlent, és művészetet alkotott saját belső szerveiből. Kevés filmrendező olyan elismert a sci-fi műfajban, mint David Cronenberg, aki több mint 20 év után először tér vissza a műfajhoz, amelyben nevet szerzett magának.

A Japan Today szerint a rendező nemrég eltávolított veseköveinek képét árverésre bocsátja, éppen a legújabb filmje, a jövő hónapban Cannes-ban az Arany Pálmáért versenyző “Crimes of the Future” kapcsán. Aki azt mondta, hogy nincs olyan, hogy rossz reklám, az végre megtalálta a példáját.

A Vesekövek és belső szépség címet viselő digitális eszköz a múlt hónapban került értékesítésre a SuperRare kriptopénz piactéren, a tartalékár 10 ETH, azaz 28 000 dollár volt.

Úgy gondolom, hogy minden egyes kő a szerkezet, a szín és az organikus tartalom egyedi esztétikáját mutatja be, amely a lényem, a valóságom misztériumával foglalkozik, ami a testem, kívül és belül

– tette hozzá Cronenberg.

NFT-je két éve készül, nagyjából úgy, mint egy jól átgondolt film vagy egy műalkotás. Az NFT nem mindenkinek tetszik, és keveseknek egyenesen visszataszítónak tűnhet, de ilyen a művészet vagy a feltételezett művészet természete.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló