Bulvár

Fegyelmi eljárás indult Európa-bajnok műkorcsolyázónőnk ellen

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.05 | 14:48

Gór-Sebestyén Júlia ellen legalább hét beadvány érkezett az általa edzett gyerekek szüleitől.

Bodó Barbara ügyvéd a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) etikai és fegyelmi bizottságának elnöke, arról értesítette emailben a  korcsolya szövetségnél panaszt tévő szülőket, hogy fegyelmi eljárást indít Gór-Sebestyén Júliával szemben.

A Telex szerint legalább hét beadvány érkezett

a szövetséghez, az edzőnő tevékenységének, módszereinek kivizsgálását kérve. Eddig ezekkel az ügyekkel érdemben nem foglalkoztak, most változhat a felállás. Galambos Rita edzőnő a Telexnek elmondta, hogy „a gyerekek fizikai bántalmazásra, evészavarra, fenyegetésre, pánikbetegségre, megfélemlítésre panaszkodtak, pszichológus kellett, hogy foglalkozzon velük. Saját szememmel láttam, hogy valakinek önmagát kellett pofoznia büntetésből.”

Állítólag előfordult olyan eset is,

hogy Sebestyén a klubja, vagyis az SKSE szégyenének nevezett egy kiskorú versenyzőt. Sebestyén a hazai műkorcsolya utolsó Európa-bajnoka, 2004-ben Budapesten nyert. Négy olimpián vett részt, fair play-díjjal is kitüntették. A férje, Gór Csaba fideszes politikus Orbán Viktor miniszterelnököt idézte Facebook-oldalán februárban: „Itt kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének.”

Sebestyén arra panaszkodott, hogy

szisztematikus hadjárat folyik ellene.

Korábban úgy foglalt állást, hogy „a munkámat minden esetben a MOKSZ, az Európai Sport Charta és Sport Etikai Kódex szellemének megfelelően végzem, és mind emberként, mind egykori sportolóként, mind edzőként ódzkodom mindenféle fizikai és verbális erőszaktól, megalázó vagy sértő gyakorlattól”.

Véres horror a jégen: korcsolya vágta el a nyakát, majdnem lefejezte ellenfele


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.