Jégkorong

Véres horror a jégen: korcsolya vágta el a nyakát, majdnem lefejezte ellenfele

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.04 | 13:48

Életveszélyes balesetet szenvedett egy kanadai jégkorongozó egy harmadosztályú svéd bajnoki hokimérkőzésen.

Alig kezdődött el a meccs, a hazai pályán játszó KRIF egyik játékosa elesett a jégen, és ahogy a lába a levegőbe emelkedett, a korcsolyája elvágta az őt cselezni próbáló ellenfél nyakát.

Caleb Eefting nagyon megrémült, mert a penge annyira felsértette a bőrét, hogy ömlött belőle a vér. Az Aftonbladetnek úgy emlékezett vissza, hogy először nem is érezte, hogy a korcsolya megvágta, csak egy durranást érzett. Ekkor még azt hitte, hogy a korcsolya a sisakjának ütközött, aztán meglátta, hogy vérzik és kétségbe esett.

Üvöltöttem, hogy meg fogok halni

– mondta.

Azonnal le is jött a pályáról, ahol az orvosok lefektették és nyomókötést tettek a nyakára, hogy elállítsák a vérzést. A hokis először nem érzett fájdalmat, de amikor látta, hogy a ruhája és a kesztyűje is csupa vér, nagyon megijedt.

Folyton azt kérdezgettem, hogy meg fogok-e halni, ők meg csak próbáltak nyugtatni

– idézte fel.

Mentővel vitték kórházba, ahol azonnal megműtötték. Ott már elmondása szerint olyan fájdalmat érzett, mint még soha korábban. Amikor néhány órával a műtét után felébredt, nem értette, hogy hol van.

Az orvosok azt mondták, szerencsém volt, mert meghallhattam volna, ha a korcsolya milliméterekkel arrébb vágja el a nyakamat

– mondta.

Fizikailag már jobban érzi magát, most inkább mentálisan nehéz neki, mert nem tudja, hogy fog reagálni, ha visszatér a jégre. Azonban tudja, hogy ez az ijesztő baleset nem fog még egyszer megtörténni, ezért bízik benne, hogy félelem nélkül léphet újra pályára.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló