Jégkorong

Véres horror a jégen: korcsolya vágta el a nyakát, majdnem lefejezte ellenfele

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.04 | 13:48

Életveszélyes balesetet szenvedett egy kanadai jégkorongozó egy harmadosztályú svéd bajnoki hokimérkőzésen.

Alig kezdődött el a meccs, a hazai pályán játszó KRIF egyik játékosa elesett a jégen, és ahogy a lába a levegőbe emelkedett, a korcsolyája elvágta az őt cselezni próbáló ellenfél nyakát.

Caleb Eefting nagyon megrémült, mert a penge annyira felsértette a bőrét, hogy ömlött belőle a vér. Az Aftonbladetnek úgy emlékezett vissza, hogy először nem is érezte, hogy a korcsolya megvágta, csak egy durranást érzett. Ekkor még azt hitte, hogy a korcsolya a sisakjának ütközött, aztán meglátta, hogy vérzik és kétségbe esett.

Üvöltöttem, hogy meg fogok halni

– mondta.

Azonnal le is jött a pályáról, ahol az orvosok lefektették és nyomókötést tettek a nyakára, hogy elállítsák a vérzést. A hokis először nem érzett fájdalmat, de amikor látta, hogy a ruhája és a kesztyűje is csupa vér, nagyon megijedt.

Folyton azt kérdezgettem, hogy meg fogok-e halni, ők meg csak próbáltak nyugtatni

– idézte fel.

Mentővel vitték kórházba, ahol azonnal megműtötték. Ott már elmondása szerint olyan fájdalmat érzett, mint még soha korábban. Amikor néhány órával a műtét után felébredt, nem értette, hogy hol van.

Az orvosok azt mondták, szerencsém volt, mert meghallhattam volna, ha a korcsolya milliméterekkel arrébb vágja el a nyakamat

– mondta.

Fizikailag már jobban érzi magát, most inkább mentálisan nehéz neki, mert nem tudja, hogy fog reagálni, ha visszatér a jégre. Azonban tudja, hogy ez az ijesztő baleset nem fog még egyszer megtörténni, ezért bízik benne, hogy félelem nélkül léphet újra pályára.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.