Bulvár

“Elég!” – Vujity Tvrtko Berki Krisztián védelmére kelt

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.09 | 08:18

Néhai Berki Krisztián egyik legnagyobb kritikusaként írja ezt!

Az ATV műsorvezetője egy újabb posztban azért emel szót, mert méltatlannak tartja, hogy a pénteken elhunyt Berki Krisztiánt sokan becsmérlő szavakkal illetik.

Ideje van a szónak, s ideje a hallgatásnak!

– jegyzi meg Tvrtko, majd leszögezi:

aki Berki Krisztiánt halálában gyalázza, az a legalapvetőbb emberi, kegyeleti érzéseket tiporja sárba.

Szerinte ugyanis lehet persze találgatni, pletykálni, jólértesültet játszani, „neve elhallgatását kérő informátort” alakítani, s ezeket a pletykákat – tovább fokozva az indulatokat – a sajtóban leközölni, ám ez nem egyszerűen egy hivatás, mind inkább az emberi érzések megalázása.

A műsorvezető szerint egyrészt a borzalmas „kritika” megfogalmazásának akkor van igazi létjogosultsága, ha a kritizált fél képes válaszolni, kiállni magáért. Másrészt: jelen esetben itt sokkal, de sokkal nagyobb a dimenzionális szakadék.

Ám ami talán a legfontosabb:

aki most, ezekben a napokban leírja azt, hogy kifejezetten örül egy embertársunk halálának, az talán bele sem gondol, hogy számára ez mindössze egy-két percnyi önfeledt gyalázkodás; miközben az elhunyt szerettei éppen életük legnehezebb pillanatait élik át. A legnehezebbeket és legérzékenyebbeket. Ezek azok a napok, amikor egyetlen jó szó is segíthet a megnyugvásban, ám egyetlen szidalom is rommá törheti az amúgy is megrepedt szíveket.

Néhai Berki Krisztián egyik legnagyobb kritikusaként írja: nincs helye a szidalomnak akkor, amikor ő már nem képes válaszolni; nincs helye az utálatnak és gyalázkodásnak, miközben kisgyermekek maradtak az édesapjuk nélkül, miközben fiatal özvegye siratja elhunyt férjét, miközben egy édesanya fogja eltemetni az egyetlen fiát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.