Bulvár

Nyomtalanul eltűnt egy magyar repülőgép Szlovákiában

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.19 | 14:58

A kisrepülőgép tapasztalt pilótája Lengyelország felé tartott.

Csütörtökön a kora esti órákban eltűnt a radarok elől egy kisrepülőgép a szlovákiai Orava környékén. Igor Janckulík, a helyi mentőszolgálat illetékese elmondta, hogy a rendőrségtől kaptak bejelentést a kisrepülőgép eltűnéséről. A gépet egy magyar állampolgár vezette, és Lengyelország felé tartott – írja a Paraméter.

18:30 környékén Zázrivá térségében hallották a repülőt.

 

“Hatalmas köd volt, a repülőt nem látták, csak hallották, amint kihagy a motorja” – mondta. A gép 18:45 körül tűnt el a radarok elől Oravská Lesná felett, pilótája SOS-jelet küldött – írja a Paraméter. A gép ezután Lengyelország felé vehette az irányt, de mivel a lokalizáció nem pontos, nagy területet kell átkutatni.

Janckulík szerint Oravská Lesná tágabb környékét fésülték át.

„Novoť irányába haladunk, onnan is kaptunk bejelentéseket szemtanúktól. Éjszaka százan kapcsolódtak be a keresésbe, köztük az árvai mentőszolgálat tagjai, önkéntes tűzoltók, a rendőrség, és drónokkal a nagyszombati és a szeredi mentőszolgálat” – sorolta Janckulík. Az Okrúhlica-hegy környékét a hegyi mentőszolgálat fésülte át drónokkal és hőkamerákkal, szintén eredménytelenül. A lengyel fél – a rendőrség, a hadsereg és a GOPR (önkéntes hegyimentők regionális csoportja) – is bekapcsolódott a keresésbe.

A kisrepülőt egy hivatásos magyar pilóta vezette,

aki már több mint 4500 repülési órát teljesített. Nagytapolcsányból a lengyelországi Bialsko Bialába tartott. Zuzana Šefčíková zsolnai kerületi rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint este nyolc óra után kaptak értesítést a Szlovák Légügyi Hatóságtól a kisrepülő hivatalosan meg nem erősített lezuhanásáról. „A gép utolsó pontosan ismert helye 18.43-kor az Okruhlica-hegy volt. A fedélzetén feltehetően csak a magyar állampolgárságú pilóta volt.

Kisrepülő zuhant egy autóra – videó


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló