Bulvár

Akarsz magadnak egy maréknyi port a holdról? Egymilliárdért a tiéd lehet!

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.22 | 16:17

Már ha nem ajánl valaki érte többet, ugyanis árverésen bocsájtják majd áruba június végén. Addig még lehet rá gyűjtögetni.

A föld felszínéről származó port Neil Armstrong gyűjtötte be az Apollo 11 küldetés során, berakta egy külön erre a célra készített cipzáras zacskóba, és visszahozta a Földre. Be is került a NASA houstoni laboratóriumába, ott viszont később teljesen megfeledkeztek róla. Annyira, hogy később elárverezték pár másik tárggyal, amit a Holdra-szállás alkalmával használtak, így 1000 dollár körüli összegért jutott egy gyűjtő tulajdonába az eredeti Hold-por. A vevő amúgy magával a NASA-val vizsgáltatta meg, mi van a tasakban, akik csak ekkor jöttek rá, hogy mit adtak ki a kezükből, ezek után érthetően nem is akarták visszaadni a ritka leletet. De a vevő legálisan jutott hozzá, ezért perelt, és a bíróság neki adott igazat.

Most, hogy már tudják mi az, jól meg is nőtt a kis batyu értéke, ami újra árverésre kerül: az eladást bonyolító Sotheby’s szerint a július 20-án megtartandó liciten akár 4 millió dollárt, vagyis több mint egy milliárd forintot is kaphat érte a tulajdonos.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.