Bulvár

Döbbenet! Ez lehet az, ami miatt összeomlik Észak-Korea!

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.03 | 09:18
  • trendindex: 9

Sokak szerint épp egy olyan dolog hozza el majd a Kim-rezsim bukását, amire senki sem számított.

Kevesen tudják, de az ismert észak-koreai disszidens és emberjogi aktivista, Yeomni Park egy másik YouTube-csatornát is vezet, méghozzá koreai nyelven. Vloggertársa ebben a projektben egy olyan disszidens, aki valaha az elithez tartozott, saját éttermet üzemeltetett, és még útlevéllel is rendelkezett üzleti útjaihoz – ez természetesen óriási ritkaságnak számít Észak-Koreában, szinte csak az elit politikusok utazhatnak külföldre.

Nos, Yeomni arról számolt be a napokban, hogy ezt a csatornájukat rendszeresen keresik fel magas rangú észak-koreai diplomaták, akiknek mozgása szabadabb, alkalmasint pedig az internethez is hozzáférhetnek. Ők mind a menekülés lehetőségét keresik, mivel van valami, ami a DPRK-nak nagyon betett, ez pedig a covid. Nem maga a betegség – az észak-koreaiak ugyanis előbb halnak éhen vagy fagynak halálra, minthogy a vírus pusztítsa el őket -, hanem a vírus okozta teljes lockdown, ami az elit megélhetését és boldogulását is lehetetlenné teszi. Azokét, akik nem szokták meg, hogy éheznek vagy fáznak.

Márpedig ha az elit kihátrál Kim Dzsongun mögül, nagy az esély rá, hogy a rendszer összeomlik – nem csoda, hogy a diktátor mentálisan állítólag nagyon nehéz időszakot él meg…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Nagy bajban van Marics Peti
  • szerző:nuus
  • 2023. 03. 19.