Bulvár

Máig rejtély: 9 hónapos korától semmit nem változott, 20 évesen halt meg

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.04 | 07:46
  • trendindex: 10

Brooke Megan Greenberg hihetetlenül fiatalon, 20 évesen halt meg, ám ránézésre ekkor még aprócska, 9 hónapos babának tűnt: 76 centi és 7,8 kiló volt. Története máig rejtély.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kislány egy négygyerekes család harmadik csemetéjeként jött a világra 1993-ban. Már édesanyja terhessége során gyanús volt, hogy a magzat nem igazán fejlődik, ezért 4 héttel korábban, császármetszéssel segítették a világra.

Három-négy hónapos volt, amikor gyanússá vált, hogy a mozgásfejlődés mérföldkövei sorra elmaradnak, de a kislány már 4 éves is elmúlt, mire azonosították nála a világ egyik legritkább genetikai betegségét, az X-szindrómát. Ezek a gyerekek egyáltalán nem öregszenek, de cserébe sajnos nem is fejlődnek: nagyjából kilenc hónapos szinten rekednek meg, mind küllemüket, mind pedig képességeiket illetően.

A betegség lényege, hogy az agy különböző részei nem állnak összeköttetésben egymással, ezért a fejlődés mérföldkövei elmaradnak, akárcsak a növekedés, a korosodás: Brooke a család időkapszulája volt, mert 9 hónapos és 20 éves kora között gyakorlatilag semmit nem változott.

Kishúga hamar lehagyta a fejlődésben és növekedésben, ennek ellenére a család igyekezett mindent megadni a gyereknek. Húszévesen halt meg, bronchomalaciába, vagyis a légzése adta fel a harcot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló