Bulvár

Elkelt a Korda-villa: Kiderült, ki vette meg a milliárdos értékű ingatlant

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.07 | 16:18
  • trendindex: 3

Másfél év után sikerült eladni a II. kerületi Korda-villát.

Kép: TV2

Az ingatlant egy orosz származású, de Magyarországon élő milliárdos üzletember, Timur Rahimkulov egyik cége vásárolta meg – értesült róla a Blikk.

Az ingatlan korábban 780 millióért árulta a Korda házaspár, és bár korábban úgy tűnt, akad rá vásárló, az adás-vétel végül nem valósult meg.

Kiderült, mit szóltak az új szomszédaik a Korda házaspárhoz

A Blikk beszámolója szerint a Korda-villának új tulajdonosa van, a Gorod Pro Kft.

A világhálón elérhető Opten cégadatbázis szerint az ingatlanok adásvételével foglalkozó vállalkozás ügyvezetője az a Timur Rahimkulov, aki 2022-ben a Forbes listája szerint a 11. leggazdagabb az országban: a vagyonát 172,8 mil­liárd forintra becsülik. Az orosz–magyar kettős állampolgárságú üzletember méltó követője édesapjának, a korábban szintén Magyarországon élő, a nemzetközi üzleti életben elismert Megdet Rahimkulovnak, akinek a vagyonát 400 ezer milliárd forintnyi dollárra becsülik, amivel Oroszország 54. legtehetősebb embere volt. Timur Rahimkulov és testvére, Ruszlan a g7.hu cikke szerint a komoly ingatlanvagyon mellett nemrég még számottevő részvénypakettel rendelkezett az OTP-ben és a Molban, emellett övék Buda egyik elegáns szórakozóhelye, a Symbol, és úgy tudjuk, szóba került, hogy megveszik az NB I-es újpesti futballcsapatot – írja a lap.

Korda György a Blikknek megerősítette az információt, valóban eladták az ingatlant.

Nemrég eladtuk, az igazán rendes új tulajdonossal sikerült megegyeznünk. Úgy gondolom, jó kezekbe került, mi pedig már az új lakásunkban élünk. Kezdjük megszokni, de még sok minden nem került a helyére.

Azt nem tudni, mennyiért kelt el a villa, ám Balogh László ingatlanszakértő szerint az ingatlan értéke nagyjából egymilliárd forintra becsülhető.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.