Bulvár

Schobert Norbinak már nyolc cége tűnt el a süllyesztőben, az Update lesz a következő?

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.29 | 17:50

Az elmúlt hónapokban sorra érkeztek a rossz hírek Schobert Norbert családi birodalma felől.

Miközben az üzletember és családja külföldön pihen, a közösségi oldalaikon olyan posztok jelennek meg, amelyek arra utalnak, hogy minden rendben, az egykor sikeres vállalkozáson repedezik a máz, pénzügyi stabilitásával is gond lehet, hiszen a bírságot nem fizették ki, ráadásul a fitneszguru maga mondta az Indexnek, hogy a vállalkozásnak közel 200 millió forintos tartozása van.

Fotó: RTL

A Blikk által megkérdezett pénzügyi szakértő – átnézve Norbi korábbi érdekeltségeinek történetét – megállapította, hogy a fitneszguru egykori, már nem működő cégei túlnyomórészt kényszertörléssel vagy felszámolási eljárással szűntek meg.

Felszámolással a korábbi Norbi Update International Kft.-ről átnevezett Foodorgany Kft., a Darapa Consult Kft., a Norbi Egészségkonyha Kft., a Garix Nagykereskedelmi és Webáruház Kft. és a Development Service Consulting Kft., kényszertörléssel pedig a Deoma Média Kft., a Yesssfaktor Kft. és a New Update Worldwide-ból lett Black Org Zrt. szűnt meg. A kényszertörlést a nem szabályos működés miatti megszüntetéssé nyilvánítás előzi meg, a felszámolást pedig fizetésképtelenség miatt rendeli el a bíróság – magyarázta Tóth Levente, a Bank360 nevű pénzügyi oldal munkatársa.

Norbi egy tucat vállalkozásban volt már érdekelt, a többségük Schoberték kilépése után székhelyszolgáltatós címre és új tulajdonoshoz került, majd nem sokkal utána kényszertörléssel vagy felszámolással megszűnt – folytatta az elemző, aki szerint az esetek túlnyomó többségében – egy kényszertörléses céget kivéve – Schobert előbb túladott a már nem használt, számára fölöslegessé vált cégeken, amelyek aztán új tulajdonossal és vezetéssel értek szomorú véget.

Forrás: Blikk


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.