Bulvár

Eltemették a Dunába fulladt kutyakiképzőt

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.26 | 17:28

Katonai tiszteletadással vettek végső búcsút Zih Dávid kutyakiképző fegyőrtől.

Könnyes szemmel kísérte végső útjára Zih Dávid bv. őrmestert közös gyermeküket váró felesége. A kutyakiképző fegyőr néhány héttel ezelőtt fulladt bele a Dunába. Zih Dávid

hamvait fehér, szív alakú urnába zárták,

temetésén több száz kollégája jelent meg. A pálhalmai és a márianosztrai börtön munkatársai éppen kutyákat képeztek ki Rácalmáson, amikor dél körül tragikus esemény történt. A bv-intézet két kutyakiképző munkatársa csónakos keresést gyakorolt kutyáikkal, amikor a Dunába fordultak és elmerültek. Először az idősebb, 34 éves férfi holttestét találták meg, nem sokkal később pedig a fiatalabb áldozat holtteste is előkerült. A környéken a víz – felszínről kevéssé látható –

erőteljes sodrása és többirányú áramlása miatt rendkívül veszélyes.

Egy szemtanú szerint: „Kutyákat fogattak, csibész bundában volt Laci. Pontosan nem tudom, hogy Dávid kutyája hogyan került a vízbe. Dávid utána ment. Ott került zűrbe Dávid. Laci állítólag Dávid segítségére sietett csibész bundában. Egymás után merültek el. Laci segíteni akart Dávidon, de a csibész bunda megszívta magát és lerántotta őt is.” László a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet zászlósa volt, 20 éve dolgozott kutyakiképzőként.

Társát mentette az egyik, Dunába fúlt kutyakiképző – drámai részletek

Zih Dávidról ezt írták a Büntetés-végrehajtás oldalán:

“2017. szeptember 1-jén szerelt fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol foglalkoztatási felügyelőként dolgozott. 2021. december elsejétől kutyavezetőként teljesített szolgálatot a Márianosztrai Fegyház és Börtönben. Szakmai munkája elismeréseként kétszer is intézetparancsnoki jutalmazásban részesült.”

Zih Dávid munkáját kiemelkedő szorgalommal, elszántan végezte,

az állatok iránti szeretet és a hivatástudat motiválta őt, mondta el Szukov Dávid büntetés-végrehajtási alezredes, a Márianosztrai Fegyház és Börtön parancsnokának helyettese a temetésen – írta a Frissmédia.

Kép: Zih Dávid – Forrás: BV


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló